A- A+
Νέα παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλήσεων έως τις 31 Ιουλίου
Νέα παράταση έως τις 31 Ιουλίου για τη υποβολή των ηλεκτρονικών δηλώσεων φόρου εισοδήματος ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Γιατί δεν έχει νόημα η καθυστέρηση υποβολής.

Η προθεσμία έληγε στις 16 Ιουλίου αλλά ο μεγάλος αριθμός των δηλώσεων που δεν έχουν ακόμη υποβληθεί αναγκάζει το υπουργείο να προχωρήσει την παράταση της σχετικής προθεσμίας.

Από το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνεται ότι ανεξαρτήτως του χρόνου υποβολής της δήλωσης, η βεβαίωση του φόρου θα έχει ακριβώς την ίδια μεταχείριση, δηλαδή δε θα υπάρχει καθυστέρηση ως προς την καταβολή της πρώτης δόσης.

Η απόφαση αυτή ισχύει ανεξάρτητα από τα σχέδια που υπάρχουν στα συρτάρια του υπουργείου Οικονομικών σε σχέση με την παροχή της δυνατότητας εξόφλησης του φόρου εισοδήματος σε έως και 10 δόσεις.

Παράταση και για τα ληξιπρόθεσμα

Εξάλλου, κατόπιν αιτημάτων φορολογουμένων οι όποιοι επιθυμούν να ενταχθούν στις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων, αλλά δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά λόγω του ότι οι αποδοχές τους καταβάλλονται στο τρίτο δεκαήμερο του μήνα, η καταληκτική ημερομηνία για ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών που έληγε στις 16 Ιουλίου θα παραταθεί για τελευταία φορά μέχρι και 31 Ιουλίου 2012.

Επίσης, παρατείνεται και η υποβολή Ε9 έως 30 Νοεμβρίου 2012..