A- A+
Ελληνική Τράπεζα: Ολοκληρώθηκε αύξηση κεφαλαίου ύψους 46,8 εκατ. ευρώ
Το συνολικό ποσό των 46,8 εκατ. ευρώ άντλησε η Ελληνική Τράπεζα μέσω της άσκησης Δικαιωμάτων Προτίμησης και ικανοποίησης Αιτήσεων Προεγγραφής, προκειμένου να αυξήσει τους δείκτες κεφαλαιακής της επάρκειας.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η Ελληνική Τράπεζα μέσα από το Πρόγραμμα Κεφαλαιακής Ενίσχυσής ενίσχυσε σημαντικά την κεφαλαιακή της θέση παρά τις δυσμενείς συνθήκες της αγοράς λόγω της οικονομικής κρίσης και την αβεβαιότητα που επικρατεί.

Τα κεφάλαια που αντλήθηκαν ενισχύουν την κεφαλαιακή επάρκεια του Ομίλου και συγκεκριμένα τα Κύρια Βασικά Ίδια Κεφάλαιά (Core Tier I) του και βοηθούν τον Όμιλο να διαχειριστεί αποτελεσματικότερα τις αρνητικές εξελίξεις του οικονομικού περιβάλλοντος.

Παράλληλα, αποτελούν ένδειξη εμπιστοσύνης των μετόχων προς τους χειρισμούς, τη συνετή διαχείριση και τη στρατηγική προσέγγιση του Ομίλου.

Λαμβάνοντας υπόψη τα κεφάλαια που αντλήθηκαν μέσω του Προγράμματος Κεφαλαιακής Ενίσχυσης, η Ελληνική Τράπεζα πληροί τους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας.

Συγκεκριμένα, λαμβάνοντας υπόψη τα τελευταία ελεγμένα αποτελέσματα του Ομίλου για το 2011, οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας διαμορφώνονται ως εξής: Δείκτης Κεφαλαιακής Επάρκειας Ομίλου 13,8%, Δείκτης Βασικών Ιδίων Κεφαλαίων 10,9%, και Δείκτης Κυρίων Βασικών Ιδίων Κεφαλαίων 8,0%.

Η Τράπεζα συνεχίζει την περαιτέρω ενίσχυση της κεφαλαιακής της θέσης μέσω της κερδοφορίας, της αποτελεσματικής διαχείρισης σταθμισμένων στοιχείων ενεργητικού και της διάθεσης των μετοχών που αναλογούν σε μη Ασκηθέντα Δικαιώματα Προτίμησης που δεν παραχωρήθηκαν μέσω της διαδικασίας Προεγγραφής σύμφωνα με το Ενημερωτικό Δελτίο, ημερομηνίας 16 Μαΐου 2012, και το Συμπληρωματικό Ενημερωτικό Δελτίο, ημερομηνίας 14 Ιουνίου 2012.

Η διοίκηση και η διεύθυνση του Ομίλου ευχαριστεί όλους τους μετόχους που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα Κεφαλαιακής Ενίσχυσής του και τους διαβεβαιώνει ότι παρακολουθεί στενά και αξιολογεί με προσοχή τις εξελίξεις στις αγορές που δραστηριοποιείται και λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση των δύσκολων οικονομικών συνθηκών και των επιπτώσεων της συνεχιζόμενης κρίσης.