A- A+
Verified by Visa: Υπηρεσία για ασφαλείς αγορές με έξτρα κωδικό για το ίντερνετ
Μία υπηρεσίας που «ασφαλίζει» την κάρτα των χρηστών του ίντερνετ που επιλέγουν να πραγματοποιήσουν online αγορές προσφέρει η Visa, σε συνεργασία με χιλιάδες e-shop. Η πλήρης λίστα με τους ασφαλείς ιστότοπους.

Πρόκειται για την υπηρεσία Verified by Visa, που δίνει τη δυνατότητα αγορών online με μία επιπλέον ασφαλιστική δικλείδα.

Συγκεκριμένα, αφού ενεργοποιηθεί στην τράπεζα που έχει εκδώσει την πιστωτική ή τη χρεωστική κάρτα, παρέχει την ευχέρεια στο χρήση να πραγματοποιεί συναλλαγές μόνο με τη χρήση ενός επιπλέον κωδικού ασφαλείας.

Αυτό είναι εφικτό στα eshops που συνεργάζονται με τη Visa, προσφέροντας τη συγκεκριμένα υπηρεσία στους πελάτες τους.

Δωρεάν εγγραφή

Εγγραφείτε για την υπηρεσία με την τράπεζα ή τον οργανισμό που εξέδωσε την κάρτα Visa και επιλέξτε έναν κωδικό και ένα προσωπικό μήνυμα.

Μόλις εγγραφείτε, μπορείτε να κάνετε αγορές από οποιαδήποτε ηλεκτρονικό κατάστημα προσφέρει την υπηρεσία Verified by Visa.

Συγκεκριμένα, αφού πάτε στη σελίδα «check out» εισάγετε τα στοιχεία της κάρτας Visa και ακολούθως θα ενημερωθείτε ότι η ιστοσελίδα προσφέρει την υπηρεσία Verified by Visa.

Το προσωπικό μήνυμα ασφαλείας σας ενημερώνει πως η τράπεζα ή ο οργανισμός που εξέδωσε τη δική σας κάρτα Visa ζητά να εισάγετε τον κωδικό σας.

Αφού γίνει η εισαγωγή, η ταυτότητά σας έχει επιβεβαιωθεί και η αγορά έχει εκτελεστεί.

54.000 ασφαλή eshops

Υπάρχουν περισσότερα από 54.000 ηλεκτρονικά καταστήματα απ’ όπου μπορείτε με ασφάλεια να κάνετε τις αγορές σας, χρησιμοποιώντας την υπηρεσία Verified by Visa.

Μπορείτε να δείτε τη λίστα με τα ηλεκτρονικά εμπορικά καταστήματα που προσφέρουν την υπηρεσία Verified by Visa κάντοντας κικ στο ακόλουθο link:

Λίστα των εμπορικών επιχειρήσεων που προσφέρουν την υπηρεσία Verified by Visa

Κανόνες ασφαλείας

Όπως τοινίζει η Visa, σε κάθε περίπτωση οι καταναλωτές θα πρέπει να ακολουθούν κάποιους κανόνες για να μην πέσουν θύματα απάτης.

Συγκεκριμένα:

- Βεβαιωθείτε πως τα στοιχεία της κάρτας σας θα είναι ασφαλώς κρυπτογραφημένα, πριν τα αποστείλετε μέσω internet – αναζητήστε το εικονίδιο ενός ολόκληρου κλειδιού ή μιας κλειδαριάς στο κάτω μέρος του παραθύρου πλοήγησης ή ελέγξτε τη διεύθυνση της ιστοσελίδας, η οποία θα πρέπει να ξεκινά με https:// αντί για //

- Χρησιμοποιείστε την πιο πρόσφατη έκδοση λογισμικού του browser σας και βεβαιωθείτε πως έχετε ανανεώσει το λογισμικό του λειτουργικού συστήματος του υπολογιστή σας

- Κάντε αγορές από ηλεκτρονικά καταστήματα τα οποία γνωρίζετε, ή κάντε πρώτα μία έρευνα για αυτά, ώστε να σιγουρευτείτε για την αξιοπιστία τους

- Κρατήστε ένα αρχείο των συναλλαγών που κάνετε μέσω internet, συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτρονικής διεύθυνσης του εμπόρου. Πολλά ηλεκτρονικά καταστήματα στέλνουν στους πελάτες e-mails, όπου συνοψίζουν τα στοιχεία των αγορών τους – φροντίστε να τα αποθηκεύετε ή να τα εκτυπώνετε

- Πριν κάνετε την αγορά, διαβάστε την πολιτική παράδοσης και επιστροφής, που θα πρέπει να αναφέρεται στην ιστοσελίδα του εμπόρου. Μπορούν να επιστραφούν τα μη ικανοποιητικά αντικείμενα; Εάν τα αντικείμενα είναι ελαττωματικά, θα σας επιστρέψουν τα χρήματα ή θα λάβετε πιστωτικό σημείωμα;

- Η ιστοσελίδα του καταστήματος θα πρέπει, επίσης, να παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες και τα κόστη παράδοσης, τα νομίσματα που αποδέχονται και το ισχύον φορολογικό καθεστώς

- Αναζητήστε ένα τηλέφωνο ή e-mail και σημειώστε τα για την περίπτωση που έχετε κάποιες απορίες