A- A+
Επιβεβαιώνει ότι συζητά με την Εμπορική η διοίκηση της Εθνικής - Η ανακοίνωση των Γάλλων (upd)
Στην επιβεβαίωση των πληροφοριών ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τον όμιλο της Credit Agricole για τη σύναψη κάποιας μορφής συνεργασίας με την Εμπορική, προχώρησε η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τράπεζας, «υπήρξαν συζητήσεις μεταξύ των διοικήσεων της Εθνικής Τράπεζας και της Credit Agricole, αναφορικά με τις δυνατότητες μελλοντικών στρατηγικών συμμαχιών, οι οποίες όμως είναι μέχρι σήμερα σε πρώιμο στάδιο».

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι «η Εθνική Τράπεζα θα ενημερώσει άμεσα το επενδυτικό κοινό, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο ισχύον κανονιστικό πλαίσιο, σε περίπτωση που οι σχετικές συζητήσεις καταλήξουν σε συγκεκριμένο αποτέλεσμα».

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε αργά το απόγευμα της Δευτέρας και η Εμπορική Τράπεζα, η οποία επισημαίνει ότι «βρίσκεται σε συζητήσεις με τραπεζικούς οργανισμούς στην Ελλάδα καθώς και με τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές».

Επιπλέον τονίζει ότι «πρόκειται για διερευνητικές συζητήσεις που δε βρίσκονται ακόμη σε στάδιο κατά το οποίο μπορούν να ληφθούν αποφάσεις», σημειώνοντας ότι «οι συζητήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο των διεργασιών που συντελούνται για τη σταθεροποίηση και την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρηματοπιστωτικού τομέα».

Την περασμένη εβδομάδα το Moneyonline.gr μετέδιδε:

Προχωρημένες συζητήσεις για τη συγχώνευση Εθνικής Τράπεζας και Emporiki Bank

Σύμφωνα με πληροφορίες οι επαφές βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρξουν ανακοινώσεις για συμφωνία των δύο πλευρών.

Τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι εξετάζονται τόσο το ενδεχόμενο συγχώνευσης των δύο τραπεζών με την παρουσία στο νέο σχήμα και του μετόχου της Εμπορικής Τράπεζας, της Credi Agricole, όσο και η εξαγορά από μέρους της Εθνικής κάποιων κομματιών της Εμπορικής.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες είχε διαρρεύσει η πληροφορία ότι οι Γάλλοι συζητούν με την Alpha Bank για την πώληση ορισμένων δανειακών τους χαρτοφυλακίων.

Η σεναριολογία δεν επιβεβαιώθηκε, ωστόσο στους τραπεζικούς κύκλους θεωρείται δεδομένο ότι η Credit Agricole αναζητεί τρόπο να φύγει από την ελληνική αγορά για να βάλει ένα «φρένο» στη χασούρα από την παρουσία της στη χώρα μας, που εκτιμάται ότι έχει φτάσει τα 10 δισ. ευρώ.