A- A+
Χορηγία της HSBC στην Εθνική Ομάδα Ράγκμπι με αμαξίδιο
Στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας για την υποστήριξη οργανισμών και την κάλυψη αναγκών στον τομέα της Κοινωνίας, η HSBC Ελλάδος υποστηρίζει την Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση (ΜΚΟ) «Άλλη Όψη».

Συγκεκριμένα, χορηγεί την Ομάδα Ράγκμπι με αμαξίδιο, η οποία θα αγωνιστεί για πρώτη φορά ως Εθνική Ομάδα εκπροσωπώντας επίσημα την Ελλάδα.

Η ομάδα θα συμμετάσχει στο διεθνές τουρνουά Four Nations Cup 2012 που θα διεξαχθεί από τις 29 Ιουνίου έως τις 1 Ιουλίου 2012 στη Fontanafredda της Ιταλίας.

Η αποστολή είναι υπό την αιγίδα της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (Ε.Α.ΟΜ. ΑμεΑ).

Το Ράγκμπι με αμαξίδιο πρωτοεμφανίστηκε το 1977 στον Καναδά και έγινε Παραολυμπιακό άθλημα το 1994. Αποτελεί το μοναδικό ομαδικό άθλημα για ανθρώπους με τετραπληγία και μέχρι το Σεπτέμβριο του 2010 απουσίαζε παντελώς από την Ελλάδα.

Με πρωτοβουλία της ΜΚΟ «Άλλη Όψη» πραγματοποιήθηκε η πρώτη δράση που αφορά στο Ράγκμπι με αμαξίδιο, η οποία πέρα από την ανάπτυξη και την προώθηση του αθλήματος σκοπό έχει τη βελτίωση της αυτονομίας των ανθρώπων με κινητική αναπηρία μέσω της ομότιμης υποστήριξης και της συστηματικής άθλησης.

Η «Άλλη Όψη» (www.alli-opsi.gr) πραγματοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα για ανθρώπους με κινητική αναπηρία, στα οποία οι εκπαιδευτές έχουν οι ίδιοι αναπηρία. Οι δράσεις της υποστηρίζονται από προσωπικό που προέρχεται κυρίως από τον χώρο της υγείας ενώ όλοι όσοι ασχολούνται με την οργάνωση και τη λειτουργία της «Άλλης Όψης» είναι άμισθοι εθελοντές.

Η Τόνια Πέτροβιτς, Public Affairs & Communications Manager, HSBC Ελλάδος, αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στην εθνική ομάδα δήλωσε σχετικά:

“Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που θα συμβάλλουμε στο έργο του ΜΚΟ «Άλλη Όψη» και θα συνεισφέρουμε στη συμμετοχή της πρωτοεμφανιζόμενης εθνικής ομάδας Ράγκμπι με αμαξίδιο στο διεθνές τουρνουά Four Nations Cup 2012.

Είμαι σίγουρη ότι η δυναμική παρουσία της ομάδας και η μεγάλη αγάπη και αφοσίωση των αθλητών στο άθλημα, θα ενθαρρύνει κι άλλα άτομα με τετραπληγία να συμμετέχουν. Εμείς θα βρισκόμαστε δίπλα τους και θα στηρίζουμε κάθε τους προσπάθεια».

Η Μαργαρίτα Γεωργίου από την ΜΚΟ «Άλλη Όψη» και υπεύθυνη της αποστολής, ευχήθηκε αντίστοιχα καλή επιτυχία στην εθνική ομάδα και εξέφρασε την ικανοποίησή της που η εθνική ομάδα Ράγκπι με αμαξίδιο θα εκπροσωπήσει για πρώτη φορά την Ελλάδα και θα αγωνιστεί ως εθνική ομάδα και πρόσθεσε σχετικά: «ενέργειες όπως αυτή της HSBC μας δίνουν ώθηση να συνεχίσουμε το έργο μας ακόμα πιο δυναμικά».

Ο Γεώργιος Φουντουλάκης, Πρόεδρος της Ε.Α.ΟΜ. ΑμεΑ και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, ευχαρίστησε με τη σειρά του τόσο την HSBC όσο και τον ΜΚΟ «Άλλη Όψη», και ανέφερε:

«Με την πολύτιμη συνεργασία της HSBC και της ΜΚΟ «Άλλη Όψη» θα καταφέρει να αγωνιστεί για πρώτη φορά η Ομάδα Ράγκμπι με αμαξίδιο ως εθνική ομάδα εκπροσωπώντας επίσημα την Ελλάδα» και έκλεισε ευχόμενος καλή επιτυχία στην εθνική ομάδα.