A- A+
Επίσκεψη στη θυγατρική του ομίλου στην Κύπρο από τη διοίκηση της Eurobank
Σειρά επαφών είχαν στη Λευκωσία ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Eurobank κ. Νικόλαος Νανόπουλος και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος κ. Νικόλαος Καραμούζης, οι οποίοι επισκέφθηκαν την Κύπρο.

Κατά την παραμονή τους στην Κύπρο, οι κκ. Νανόπουλος και Καραμούζης έγιναν δεκτοί από τον υπουργό Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Βάσο Σιαρλή και συναντήθηκαν επίσης με το νέο Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου κ. Πανίκο Ο. Δημητριάδη και συζήτησαν τις οικονομικές και τραπεζικές εξελίξεις στην Ελλάδα, την Κύπρο και τις διεθνείς αγορές.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Eurobank πήραν, επίσης, μέρος στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank Κύπρου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στη Λευκωσία, οι κκ. Νανόπουλος και Καραμούζης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Κύπρου κ. Μιχάλης Λούης είχαν συνάντηση με 50 κορυφαίους Κύπριους επιχειρηματίες, στους οποίους παρουσίασαν τις δυνατότητες και τις προοπτικές του Ομίλου Eurobank και της κυπριακής θυγατρικής του, καθώς και την εντυπωσιακή εξέλιξη των μεγεθών της Τράπεζας στην Κύπρο μέσα στο δυσμενές περιβάλλον της κρίσης.

Η πορεία στην Κύπρο

Όπως αναφέρει η τράπεζα στην ανακοίνωσή της, η Eurobank Κύπρου βελτιώνει με αλματώδεις ρυθμούς τα μεγέθη και τις επιδόσεις της, παρά την έντονα αρνητική συγκυρία και είναι ενδεικτικό ότι διαθέτει ισχυρούς δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας 27,42% (στοιχεία 31/12/11, έναντι 15,65% στο τέλος του 2010).

Η κεφαλαιακή επάρκεια, μαζί με την πλεονάζουσα ρευστότητα (δείκτης δανείων προς καταθέσεις 45,8% στο τέλος του 2011, αυξημένος κατά 11 μονάδες μέσα σε ένα χρόνο), δίνουν στη Eurobank Κύπρου τη δυνατότητα να συνεχίζει με εξαιρετικά ικανοποιητικούς ρυθμούς τη χρηματοδότηση της κυπριακής οικονομίας και των διεθνών πελατών της και να αναπτύσσει τις εργασίες της.

Η Eurobank Κύπρου αξιοποιώντας την υψηλή ρευστότητα επιτυγχάνει ραγδαία ανάπτυξη στους τομείς των Μεγάλων Επιχειρήσεων, της Διαχείρισης Περιουσίας, της Εξυπηρέτησης Διεθνών Εταιρειών, των Κεφαλαιαγορών και της Επενδυτικής Τραπεζικής.

Το 2011 τα καθαρά κέρδη της Eurobank Κύπρου από τις εργασίες της στην Κύπρο, διαμορφώθηκαν σε 43,3 εκατ. ευρώ μετά από φόρους, σημειώνοντας αύξηση κατά 42%, σε μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά.

«Με έμπειρο, αφοσιωμένο και ικανό στελεχιακό δυναμικό, η Eurobank Κύπρου δίνει έμφαση στην ανάπτυξη των εργασιών μέσα από ένα πελατοκεντρικό μοντέλο, με έμφαση στη δημιουργία σταθερών και διαχρονικών σχέσεων με τους πελάτες της, την παροχή καινοτόμων προϊόντων και σύγχρονων, ποιοτικών υπηρεσιών με ανταγωνιστική τιμολόγηση» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί η ευαισθησία του προσωπικού της Eurobank Κύπρου έναντι των δοκιμαζόμενων πολιτών στην Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης. Πρόσφατα οι 185 εργαζόμενοι της Eurobank Κύπρου, με δική τους πρωτοβουλία, συγκέντρωσαν ένα σημαντικό χρηματικό ποσό και το διέθεσαν στην ΜΚΟ «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για την στήριξη του προγράμματος «Η Εκκλησία στο Σπίτι», μέσω του οποίου διανέμονται τρόφιμα σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.