A- A+
Μισθός €900 για το παιδί σας με €100 ευρώ το μήνα σήμερα
Ένα νέο αποταμιευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε όσους θέλουν να «χτίσουν» το μέλλον των παιδιών τους με χαμηλό μηνιαίο ασφάλιστρο, προσφέρει η HSBC σε συνεργασία με την Allianz.

Πρόκειται για το πρόγραμμα αποταμίευσης και ασφάλισης Child Savings της HSBC, το οποίο φροντίζει για το μέλλον του παιδιού σας μέσω της συστηματικής αποταμίευσης.

Συγκεκριμένα, το προϊόν προσφέρει τα ακόλουθα:

  • Ελάχιστο εγγυημένο τεχνικό επιτόκιο 2,5% στη λήξη
  • Δυνατότητα επιλογής της διάρκειας πληρωμής ασφαλίστρων από 10 έως 25 έτη
  • Αναπροσαρμογή ασφαλίστρου 3% ή 5% ετησίως
  • Υπεραποδόσεις όταν υπάρχουν
  • Φοροαπαλλαγή ασφαλίστρων
  • Δυνατότητα επιλογής του τρόπου είσπραξης: Εφάπαξ καταβολή στη λήξη ή μηνιαίο εγγυημένο εισόδημα για 4 έως 8 έτη

Ασφάλιση ζωής

Σε περίπτωση απώλειας ζωής κατά τη διάρκεια πληρωμής ασφαλίστρων, η Allianz αναλαμβάνει την καταβολή του 100% των καταβληθέντων ασφαλίστρων πλην των συσσωρευμένων μερισμάτων.

Σε περίπτωση απώλειας ζωής κατά τη διάρκεια καταβολής μηνιαίου εισοδήματος, η Allianz αναλαμβάνει την καταβολή της αξίας εξαγοράς άμεσα.

Επιπλέον, το πρόγραμμα προσφέρει τη δυνατότητα απαλλαγής πληρωμής ασφαλίστρου για τις περιπτώσεις απώλειας ζωής ή μόνιμης ολικής ανικανότητας.

Παράδειγμα: Μισθός 920 ευρώ το μήνα

Για παιδί 2 ετών, αρχικό ασφάλιστρο €100 (5% ετήσια αναπροσαρμογή) και διάρκεια Συμβολαίου 20 έτη, προκύπτει εγγυημένο εφάπαξ κεφάλαιο στη λήξη €42.107,46 ή εγγυημένο μηνιαίο εισόδημα ύψους €920,32, καταβαλλόμενο για 4 έτη (συνολικές εγγυημένες καταβολές €44.175,36).

Καθ' όλη τη διάρκεια του δυμβολαίου, θα έχετε καταβάλλει €39.878, για τα οποία θα έχετε συνολικό φορολογικό όφελος €3.802 στο σύνολο της διάρκειας του δυμβολαίου σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (Απρίλιος 2012).

Το όφελος έχει υπολογιστεί για άντρα συμβαλλόμενο, ηλικίας 35 ετών, με ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα 40.000 ευρώ, ετήσια μικτά ασφάλιστρα 1.206 ευρώ (καθαρά ασφάλιστρα 100,00 ευρώ το μήνα), προσαυξανόμενα κατά 5% τον χρόνο, φορολογικό συντελεστή κλιμακίου εισοδήματος 35% (για τα προηγούμενα κλιμάκια ισχύει φορολογικός συντελεστής από 10% μέχρι 25%).