A- A+
Πρώην ρώσος ΥΠΟΙΚ: Η Ελλάδα θα βγει σίγουρα από την Ευρωζώνη
Η οικονομική κρίση στην Ευρώπη θα οξυνθεί, η Ελλάδα θα εγκαταλείψει με βεβαιότητα την ευρωζώνη και με κίνδυνο για τη ρωστική οικονομία να αντιμετωπίσει κρίση όχι μικρότερη του 2008, υποστηρίζει πρώην ρώσος ΥΠΟΙΚ.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Αλεξέι Κούντριν με δηλώσεις του στο κρατικό πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων «Πράιμ», προέβλεψε ότι «η Ελλάδα καταρχήν θα βγει από την ευρωζώνη, δεν μπορώ να πω ημερομηνία».

Στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, ο κ. Κούντριν υπογράμμισε ότι η κατάσταση στην Ευρώπη θα χειροτερεύσει, καθώς θα παρατηρηθεί ύφεση τουλάχιστον για την επόμενη χρονιά, αλλά και η Ρωσία βρίσκεται στη ζώνη κινδύνου.

«Έχουμε μικρότερα αποθεματικά, ενώ το ίδιο το μέγεθος της κρίσης μπορεί να μην είναι μικρότερο» επεσήμανε ο πρώην υπουργός, συγκρίνοντας τη σημερινή οικονομική κατάσταση με την αυτήν που υπήρχε το 2008.

Ο κ. Κούντριν είχε δημοσίως διαφωνήσει με τον τότε πρόεδρο Μεντβιέντεφ, αμφισβητώντας ότι μπορεί να εφαρμοστεί το σημερινό οικονομικό του πρόγραμμα, ο οποίος και τον απομάκρυνε από το αξίωμά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και του υπουργού Οικονομικών το Σεπτέμβριο του 2011.