A- A+
Διέψευσε η Alpha Bank τις φήμες για την εξαγορά της Εμπορικής Τράπεζας (upd)
Στη διάψευση των σεναρίων που την ήθελαν να βρίσκεται κοντά σε μία συμφωνία με τη διοίκηση της Εμπορικής Τράπεζας για την εξαγορά συγκεκριμένων δραστηριοτήτων της, προχώρησε η Alpha Bank.

Σύμφωνα με τις διαρροές στον τύπο, έχουν πραγματοποιηθεί συναντήσεις μεταξύ των δύο πλευρών, για την πώληση στην Alpha Bank τμημάτων ή ορισμένων δανειακών χαρτοφυλακίων της τράπεζας.

Η Alpha Bank στην ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «δεν ευρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την απόκτηση χαρτοφυλακίου ή κλάδων εμπορικής δραστηριότητος άλλου πιστωτικού ιδρύματος».

Θέλουν να φύγουν οι Γάλλοι

Η αλήθεια είναι ότι η Credit Agricole ψάχνεται να φύγει από την Ελλάδα μετά από 12 χρόνια εισόδου της στο μετοχικό κεφάλαιο της Emporiki Bank.

Από το 2000 εκτιμάται ότι έχει υποστεί ζημιές στην ελληνική αγορά της τάξης των 10 δισ. ευρώ, ενώ μόνο κατά την περυσινή χρονιά η Ελλάδα στοίχησε στο γαλλικό όμιλο πάνω από 2,3 δισ. ευρώ.

Οι Γάλλοι λοιπόν, δε θα έλεγαν όχι σε μία συμφωνία που θα τους απαλλάξει από το ελληνικό βαρίδι.

Δεν είναι τυχαίο ότι την περασμένη εβδομάδα αποφασίστηκε η μεταβίβαση όλων των θυγατρικών της Εμπορικής στα Βαλκάνια, στην Credit Agricole, ώστε να υπάρξει πλήρης αποσύνδεσή τους με την ελληνική οικονομία.