A- A+
Τράπεζες: Επιτόκια «μαγνήτης» για την προσέλκυση των ευρώ του …σεντουκιού
Με δυνατές προσφορές σε όλες τις κατηγορίες καταθετικών προγραμμάτων επιχειρούν οι τράπεζες να προσελκύσουν τα κεφάλαια που είχαν φύγει ενόψει εκλογών από το σύστημα και τώρα επιστρέφουν στα γκισέ.

Ήδη από το πρωί της Δευτέρας οι τράπεζες είδαν πελάτες τους που μόλις πριν από λίγες ημέρες είχαν «σηκώσει» τις αποταμιεύσεις τους να τις επιστρέφουν, τάση που εκτιμάται ότι θα εντείνεται όσο περνούν οι μέρες.

Οι τραπεζίτες αναμένουν το μεγαλύτερο κύμα επιστροφής αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στο τέλος Ιουνίου, όπου αναμένεται οι ευρωπαίοι ηγέτες να επιβεβαιώσουν, παρουσία του νέου Πρωθυπουργού, τη βούλησή τους να στηρίξουν την Ελλάδα προκειμένου να διατηρήσει τη θέση της στην Ευρωζώνη.

Υψηλά επιτόκια

Η μάχη για τα ευρώ …του σεντουκιού έχει ήδη ξεκινήσει, με τις τράπεζες να αυξάνουν τα επιτόκιά τους, να λανσάρουν νέα προϊόντα και να βελτιώνουν ακόμη περισσότερο τους όρους διάθεσης των προγραμμάτων τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Εμπορική Τράπεζα που προχώρησε σε ενίσχυση των επιτοκίων της στις πιο δημοφιλείς της προθεσμιακές καταθέσεις, ενώ κατέβασε ακόμη περισσότερο το ελάχιστο ύψος της αποταμίευσης.

Από την πλευρά της η Τράπεζα Πειραιώς αύξησε το επιτόκιο του online τρεχούμενο λογαριασμού που προσφέρει μέσω του διαδικτύου από το 1,10% στο 5%, ενώ διαθέτει το ίδιο προϊόν για μισθωτούς και συνταξιούχους.

Ένα νέο προϊόν που προσφέρει αποδόσεις έως και 4,50%, δίνοντας τη δυνατότητα ανάληψης των κεφαλαίων από τον αποταμιευτή οποτεδήποτε, προσφέρει στους πελάτες της η Marfin Egnatia Bank.

Βρείτε το προϊόν που σας συμφέρει

Συγκρίνετε όλα τα επιτόκια με τα εργαλεία αναζήτησης προϊόντων του Moneyonline.gr

- Λογαριασμοί μισθοδοσίας

- Λογαριασμοί ταμιευτηρίου

- Προθεσμιακές καταθέσεις

- Λογαριασμοί υπό Προειδοποίηση