A- A+
Γιούνκερ: Μη γυρίσετε την πλάτη σας στο ευρώ – Απρόβλεπτες οι συνέπειες
Νέο κάλεσμα προς τους Έλληνες ψηφοφόρους να μην γυρίσουν την πλάτη τους στο ευρώ απεύθυνε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κάνοντας λόγο για απρόβλεπτες συνέπειες.

Σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Kurier, ο κ. Γιούνκερ υπογράμμισε ότι ενδεχόμενη νίκη της ριζοσπαστικής αριστεράς θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες για τη νομισματική ένωση.

«Εμείς θα πρέπει να μιλήσουμε με κάθε ελληνική κυβέρνηση. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να προειδοποιήσω τον καθένα για τις συνέπειες εγκατάλειψης της Ευρωζώνης, επειδή τότε θα τεθεί σε κίνδυνο η εσωτερική συνοχή της» σημείωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Eurogroup.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εκτός από τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις που θα έχει για την ίδια την Ελλάδα, η έξοδός της από το ευρώ θα βλάψει ολόκληρη την Ευρωζώνη.

«Δεν αλλάζουν οι αρχές του μνημονίου»

Ο κ. Γιούνκερ τόνισε ότι ανεξάρτητα από το ποιος θα κερδίσει στις εκλογές, οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να θέσουν άμεσα επί τάπητος το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας με το νέο της ηγέτη.

«Η προσφυγή για τρίτη φορά στις κάλπες δεν είναι λύση» σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι δεν τίθεται θέμα αναδιαπραγμάτευσης της ουσίας των όρων της στήριξης της Αθήνας.

Αναφερόμενος στη φημολογία για έκτακτο Eurogroup αργά το βράδυ της Κυριακής, ο κ. Γιούνκερ τόνισε ότι θα συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και τον αρμόδιο Επίτροπο για Νομισματικές και Οικονομικές Υποθέσεις Όλι Ρεν.