A- A+
Εγκατάλειψη της Εμπορικής στην τύχη της από την Credit Agricole αν η Ελλάδα πάει στη δραχμή
Τα εναλλακτικά σχέδια που επεξεργάζεται η Credit Agricole ως προς την Εμπορική Τράπεζα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, παρουσιάζει η Wall Street Journal.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της αμερικανικής εφημερίδας, εάν η Ελλάδα βρεθεί εκτός ευρώ, η διοίκηση της Credit Agricole εξετάζει δύο εναλλακτικά σενάρια:

- Η Εμπορική Τράπεζα να συγχωνευτεί με άλλα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα, με την Credit Agricole να συμμετέχει στο νέο σχήμα με ένα ποσοστό της τάξης του 10%.

- Η Credit Agricole να εγκαταλείψει την Εμπορική στην τύχη της (πτώχευση)

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών που περιλαμβάνονται στο ίδιο δημοσίευμα, το άμεσο κόστος από την επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή για το γαλλικό όμιλο ανέρχεται στα 5,2 δισ. ευρώ.

Πάντως, η διοίκηση της Εμπορικής Τράπεζας έλαβε μετά από πολύμηνες προσπάθειες άδεια για πρόσβαση στο μηχανισμό χρηματοδότησης μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος.

Με τον τρόπο αυτό η μητρική θέλει να περιορίσει την απευθείας χορήγηση ρευστότητας στην τράπεζα, το ύψος της οποίας ανερχόταν τον περασμένο Μάρτιο σε 4,6 δισ. ευρώ.