A- A+
Επένδυση του Piraeus-ΤΑΝΕΟ Capital Fund στην Ανακύκλωση Στερεών Αποβλήτων
Στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας ΑΣΑ Α.Ε, εισήλθε µε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου το επιχειρηματικό κεφάλαιο (venture capital fund) PTCF, το οποίο διαχειρίζεται η εταιρία Piraeus Capital Management (PCM).

Πρόκειται για fund που έχει συσταθεί από κοινού με συμμετοχή της Τράπεζας Πειραιώς και του Ταμείου Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας (ΤΑΝΕΟ).

H Ανακύκλωση Στερεών Αποβλήτων Α.Ε η οποία λειτουργεί με την σημερινή της μορφή από το 2008 έχει ως κύριο αντικείμενο την περισυλλογή κυρίως στερεών οικιακών αλλά και βιομηχανικών ανακυκλώσιμων αποβλήτων, τον διαχωρισμό τους σε επιμέρους ανακυκλώσιμα υλικά, την δεματοποίησή τους και την προώθηση στους πελάτες της εταιρίας (αποδέκτες των ανακυκλώσιμων υλικών) όπως π.χ. χαρτοβιομηχανίες, βιομηχανίες πλαστικών, βιομηχανίες μετάλλων, κλπ.

Η εταιρία παράλληλα εκτελεί και εργασίες καθαρισμού σε οργανισμούς, επιχειρήσεις, οικοδομές κλπ. από άχρηστα ή ανακυκλώσιμα στερεά υλικά (μπάζα, σιδηρικά, ξύλα, χαρτιά) τα οποία διαχωρίζει στις εγκαταστάσεις της και τα οποία προωθεί σε πελάτες ενώ τα μη ανακυκλώσιμα υπολείμματα προωθούνται στους νόμιμους ΧΥΤΑ. Τέλος η εταιρία φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως αντιπρόσωπος οίκων του εσωτερικού και του εξωτερικού, παράλληλα με την δικιά της άμεση εξαγωγική δραστηριότητα.

Από το 1994, η εταιρία λειτουργούσε το πρώτο στην Ελλάδα εργοστάσιο διαλογής του Δήμου Αμαρουσίου το οποίο ανήκε στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ Α.Ε. ( Ε.Ε.Α.Α. Α.Ε ) και είχε παραχωρηθεί στην ΑΣΑ, η οποία το λειτουργούσε με την μορφή εργολάβου και εξυπηρετούσε σχεδόν αποκλειστικά τους δήμους των βορείων προαστίων. Πρόσφατα και μέσω της συμμετοχής του PTCF η εταιρία ολοκλήρωσε τις εργασίες σε νέο ιδιόκτητο κέντρο διαλογής στον Ασπρόπυργο Αττικής, όπου πλέον εδρεύει.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας Σπύρος Τσίλογλου δήλωσε σχετικά ότι «η επένδυση του PTCF στην ΑΣΑ ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Με την επένδυση αυτή η εταιρία αυξάνει την παραγωγική της δυνατότητα και παράλληλα δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας. Επίσης πετυχαίνει αποδοτικότερη ευελιξία στο σημαντικό έργο της διαχείρισης του υλικού και μπορεί να ανταποκριθεί με μεγαλύτερη αξιοπιστία και συνέπεια στην εκτέλεση συμφωνιών και συμβάσεων που συνάπτει».

Ο κ. Λουκάς Πηλίτσης, Πρόεδρος της PCM, διαχειρίστριας εταιρίας του PTCF, και εκτελεστικός υπεύθυνος του Venture Capital και Private Equity (VC-PE group) του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, ανέφερε ότι «το group μας μέσω της επένδυσης του PTCF στην ΑΣΑ συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα την «Πράσινη» επιχειρηματικότητα, επενδύοντας σε τεχνολογίες και συστήματα διαχείρισης ανακυκλώσιμων υλικών που συμβάλλουν τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος όσο και στην ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης μέσω νέων πάγιων επενδύσεων και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας στην χώρα μας».