A- A+
Διοικητικές αλλαγές ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα – Επιστρέφει ο Πέτρος Χριστοδούλου
Την παραίτησή του υπέβαλε ο Άγις Λεώπουλος, Γενικός Διευθυντής Δραστηριοτήτων Εξωτερικού, υπεύθυνος για την εποπτεία των διεθνών δραστηριοτήτων της Εθνικής Τράπεζας, η οποία έγινε αποδεκτή.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η διοίκηση τον ευχαριστεί θερμά για τις υπηρεσίες που προσέφερε και του εύχεται καλή επιτυχία στις μελλοντικές επαγγελματικές κινήσεις του.

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΕ, ως Γενικός Διευθυντής Δραστηριοτήτων Εξωτερικού τοποθετείται ο κ. Πέτρος Χριστοδούλου, ο οποίος υπήρξε ανώτατο στέλεχος της ΕΤΕ μέχρι τον Φεβρουάριο του 2010, οπότε και παραιτήθηκε για να αναλάβει καθήκοντα Γενικού Διευθυντή στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (Ο.Δ.ΔΗ.Χ).

Ο κ. Χριστοδούλου είχε προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Τράπεζα το διάστημα 1998-2010, αρχικά με καθήκοντα «Group Treasurer» και στη συνέχεια με καθήκοντα Γενικού Διευθυντή Διαχείρισης Διαθεσίμων και Χαρτοφυλακίου Ιδιωτών. Επίσης, είχε υπό την επίβλεψη του τη σημαντική ανάπτυξη των εργασιών του private banking στον Όμιλο.

Είναι απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) και κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το Columbia University των Η.Π.Α.

Εκπρόσωπος του ΤΧΣ

Εξάλλου, κατόπιν της ολοκλήρωσης της διαδικασίας προκαταβολής κεφαλαίου από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όπως προβλέπεται στο Ν. 3864/2010 (άρθρο 6, παρ. 10), το Ταμείο γνωστοποίησε στην Τράπεζα τον ορισμό του κ. Χαράλαμπου Μάκκα ως εκπροσώπου του στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Ο ίδιος συνακόλουθα εξελέγη ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κατά τη συνεδρίασή του που έλαβε χώρα την 11.6.2012.

Για την εκλογή του ανωτέρω μέλους θα ενημερωθεί σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις η προσεχής Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων.