A- A+
Επιστρέφει στον ιδρυτή της Νίκο Παντελάκη η HSBC Χρηματιστηριακή
Σε συμφωνία για την πώληση της HSBC Χρηματιστηριακής Α.Ε.Π.Ε.Υ σε ομάδα επενδυτών υπό τον κ. Νίκο Παντελάκη, σημερινού διευθύνοντος συμβούλου της, ήλθε η HSBC Ελλάδος

Όπως ανακοινώθηκε, η HSBC Bank, θυγατρική του Ομίλου HSBC Holdings plc, προέβη σε συμφωνία πώλησης της HSBC Χρηματιστηριακής Α.Ε.Π.Ε.Υ, τη χρηματιστηριακή εταιρεία της στην Ελλάδα, σε ομάδα επενδυτών υπό την ηγεσία του κ. Νίκου Παντελάκη, του τωρινού Διευθύνοντος Συμβούλου της HSBC Χρηματιστηριακής Α.Ε.Π.Ε.Υ.

Το σύνολο ενεργητικού της HSBC Χρηματιστηριακής Α.Ε.Π.Ε.Υ είναι της τάξης των 35,8 εκατ. ευρώ (στοιχεία 30ης Απριλίου 2012).

Η HSBC Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ προσφέρει χρηματιστηριακές υπηρεσίες σε εγχώριους και ξένους θεσμικούς πελάτες, αλλά και σε εγχώριους ιδιώτες πελάτες, και προσφέρει πρόσβαση σε Ελληνικές Μετοχές και Παράγωγα σε θεσμικούς πελάτες της HSBC.

Μετά την ολοκλήρωση της πώλησης θα συνεχιστεί η συνεργασία των εταιρειών για την εξυπηρέτηση τόσο των διεθνών θεσμικών πελατών της HSBC, όσο και των ιδιωτών πελατών της στην Ελλάδα.

Η πώληση αυτή αντιπροσωπεύει την περαιτέρω πρόοδο στην εκτέλεση της στρατηγικής του Ομίλου.

Η συναλλαγή υπόκειται σε ορισμένες προϋποθέσεις, συμπεριλαμβανομένων των ρυθμιστικών και άλλων εγκρίσεων και αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το τρίτο τρίμηνο του 2012.