A- A+
H HSBC δοκιμάζει τα ATMs στην Ελλάδα για πληρωμή σε δραχμές
Προετοιμασίες για την επαναφορά των ATMs σε καθεστώς δραχμής, πραγματοποιεί η HSBC, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή. Επιβεβαιώνει η τράπεζα σχετικό δημοσίευμα.

Την ίδια στιγμή ερωτηματικά προκαλεί η επαφή που είχε το μεσημέρι της Τρίτης ο υπουργός Οικονομικών Γ. Ζανιάς με στελέχη της τράπεζας.

Από το υπουργείο υπογραμμίζουν ότι στη συνάντηση μετείχαν επενδυτές που ενδιαφέρονται να αγοράσουν δημόσια περιουσία, προσθέτοντας ότι ο κ. Ζανιάς θα δει αργότερα μέσα στην ημέρα τον επικεφαλής του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων Κ. Μητρόπουλο.

Οι δοκιμές στα ATM

Σε δημοσίευμα των Times επισημαίνεται ότι η HSBC παίρνει τις προφυλάξεις της εξαιτίας των ανησυχιών ότι, η Ελλάδα θα μπορούσε να βγει εκτός ευρωζώνης, εν μέσω πολιτικής αβεβαιότητας.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι η τράπεζα διεξάγει εκτενείς ελέγχους στις μηχανές αναλήψεων για να διαπιστώσει εάν μπορεί να προσαρμόσει τα μηχανήματά της στο νέο νόμισμα.

Σύμφωνα με τους «Times», εάν στις 17 Ιουνίου επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτό θα σημάνει την έξοδο της χώρας από το ευρώ.

Επιβεβαιώνει η HSBC

Πηγές από την τράπεζα στην Ελλάδα τονίζουν ότι η HSBC είναι υποχρεωμένη να καταρτίσει σχέδια δράσης σε περίπτωση εξόδου της χώρας μας από το ευρώ ή επιδείνωσης της κρίσης χρέους.

Συγκεκριμένα, επισημαίνουν ότι η HSBC Bank plc Ελλάδος, είναι υποκατάστημα της HSBC Bank plc με έδρα το Λονδίνο και οφείλει να ακολουθεί πιστά και απαρέγκλιτα τους κανόνες που θέτει η Εποπτεύουσα Αρχή της, το FSA (Financial Services Authority).

Σε συνέχεια σχετικής απαίτησης της Εποπτεύουσας Αρχής, η τράπεζα στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τα κεντρικά της, έχει καταρτίσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση πιθανής αλλαγής νομίσματος.

To σχέδιο αυτό εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πελατών, των επιχειρήσεων και των υπαλλήλων.