A- A+
Εθνική: Έσπασε το «φράγμα» του 5% στις προθεσμιακές
Σε αύξηση των επιτοκίων της στις προθεσμιακές καταθέσεις προχώρησε η Εθνική Τράπεζα, προσφέροντας αποδόσεις που ανάλογα με το ποσό και της διάρκεια της αποταμίευσης φτάνουν ως το 5,2%.

Ο αυξημένος ανταγωνισμός στους λογαριασμούς της κατηγορίας και η ανάγκη άντλησης ρευστότητας από το αποταμιευτικό κοινό, οδήγησαν τη διοίκηση της Εθνική Τράπεζας στη βελτίωση των επιτοκίων στις προθεσμιακές καταθέσεις.

Οι πελάτες της τράπεζας μπορούν να επιλέξουν μέσα από μία πλούσια γκάμα προϊόντων, εκείνο που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες τους, έχοντας ακόμη και τη δυνατότητα πρόωρης ανάληψης των κεφαλαίων τους χωρίς ποινή.

Τρεις προτάσεις για υψηλή απόδοση

Αναλυτικότερα, η Εθνική Τράπεζα προσφέρει αυτήν την περίοδο τα ακόλουθα καταθετικά προγράμματα:

1) ΕΘΝΙΚΗ 4 X 2» σε ευρώ

Πρόκειται για προθεσμιακή κατάθεση διάρκειας οκτώ μηνών, με τους τόκους να καταβάλλονται κάθε δύο μήνες.

Στα πρώτα τρία δίμηνα το επιτόκιο ανέρχεται σε 3,40%, ενώ στο τελευταίο δίμηνο αυξάνεται στο 4,50%.

Στα πλεονεκτήματα του προϊόντος περιλαμβάνεται το γεγονός ότι ο πελάτης έχει το δικαίωμα να προχωρήσει σε πρόωρη ανάληψη των κεφαλαίων του στο τέλος κάθε διμήνου χωρίς κανένα κόστος.

Η πρόωρη ανάληψη μπορεί να είναι είτε ολική είτε μερική, υπό την προϋπόθεση ότι το υπόλοιπο της κατάθεσης δε θα υποχωρήσει κάτω από τις 20.000 ευρώ.

Οι 20.000 ευρώ αποτελούν και το ελάχιστο ποσό για το άνοιγμα του συγκεκριμένου λογαριασμού.

2) «ΕΘΝΙΚΗ 170» σε ευρώ

Το προϊόν αυτό έχει διάρκεια 510 ημέρες, δηλαδή περίπου 17 μήνες. Το επιτόκιο της κατάθεσης μεταβάλλεται κατά τη διάρκειά της.

Έτσι, για τις πρώτες 170 ημέρες διαμορφώνεται σε 5,20%, ενώ για όλη την υπόλοιπη διάρκεια πέφτει στο 4,50%.

Το πλεονέκτημα της κατάθεσης αυτής είναι το γεγονός ότι ο αποταμιευτής μπορεί να προχωρήσει σε πρόωρη ανάληψη των κεφαλαίων του χωρίς ποινή, κάθε 170 ημέρες, μαζί με την καταβολή των τόκων.

Αυτό μπορεί να γίνει είτε ολικώς ή μερικώς, υπό την προϋπόθεση ότι το υπόλοιπο της κατάθεσης δε θα πέσει κάτω από τις 100.000 ευρώ, που αποτελεί το ελάχιστο όριο για το άνοιγμα του λογαριασμού.

3) «ΔΩΡΟ ΕΘΝΙΚΗΣ» σε ευρώ

Πρόκειται για προθεσμιακή κατάθεση διάρκειας 18 μηνών, που αποδίδει τους τόκους στον πελάτη κάθε μήνα.

Το βασικό χαρακτηριστικό του είναι ότι για τις μηνιαίες περιόδους που συμπληρώνονται τον Αύγουστο, το Δεκέμβριο και τον Απρίλιο, η απόδοση του προϊόντος είναι 6,20%, διπλάσια από αυτήν που ισχύει τους υπόλοιπους μήνες (3,10%).

Το ελάχιστο ποσό της κατάθεσης ανέρχεται στις 20.000 ευρώ.

Βρείτε την ακριβή απόδοση για τα χρήματά σας με το εργαλείο σύγκρισης προθεσμιακών καταθέσεων του Moneyonline.gr.