A- A+
Παράταση στις δηλώσεις επιχειρήσεων - Θα δοθεί και σε φυσικά πρόσωπα - ρυθμίσεις οφειλών δημοσίου
Η μεγάλη κάμψη των εσόδων το Μάιο οδηγούν κατά πάσα πιθανότητα το υπουργείο Οικονομικών στην απόφαση για παράταση των προθεσμιών για τις φετινές δηλώσεις και τη ρύθμιση οφειλών στο δημόσιο.

Την Παρασκευή το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την παράταση μιας εβδομάδας για την υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΟΕ, ΕΕ, κοινωνίες, κοινοπραξίες κ.α.).

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, η προθεσμία παρατείνεται έως τις 31 Μαΐου.

Επίσης, με την ίδια απόφαση δόθηκε παράταση έως τις 8 Ιουνίου για την υποβολή των εκκαθαριστικών δηλώσεων ΦΠΑ για το έτος 2011. (Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση)

Εξάλλου, αν και ακόμη δεν έχουν ληφθεί οι οριστικές αποφάσεις, το πλέον πιθανό είναι ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί παράταση των προθεσμιών για τις δηλώσεις εισοδήματος φυσικών προσώπων και για τη ρύθμιση οφειλών του δημοσίου.

Στον πάτο τα έσοδα

Υπενθυμίζεται ότι οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων μπορούν με βάση τον τρέχοντα προγραμματισμό να υποβληθούν έως και τις 15 Ιουνίου, ενώ η ρύθμιση των οφειλών με το δημόσιο μπορεί να γίνει έως και τις 31 Μαΐου.

Η κατάσταση στα δημόσια έσοδα είναι δραματική το Μάιο, καθώς εκτιμάται ότι ο μήνας θα κλείσει με μία πτώση της τάξης του 25% - 30%.

Η χαλάρωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και η αθέτηση πληρωμών στο δημόσιο ακόμη και από όσους έχουν τη δυνατότητα να καταβάλλουν τους φόρους, λόγω του κλίματος αβεβαιότητας που δημιουργούν οι νέες εκλογές, έχει πλήξει σημαντικά τα έσοδα του κράτους.

Διαβάστε επίσης

* Προσοχή στις δηλώσεις αποδείξεων για μηδενικά ή μικρά εισοδήματα – Κίνδυνος να βγει φόρος

* Ήλθε η ώρα των αποδείξεων – Πώς να αποφύγετε την αύξηση του φόρου

* Οι νέοι φορολογικοί συντελεστές - Πόσα θα πληρώσουμε στην εφορία το 2012