A- A+
Με ακόμη καλύτερα επιτόκια στις καταθέσεις απαντούν οι τράπεζες στην «δραχμοφοβία»
Σημαντική ενίσχυση των αποδόσεων παρατηρείται στις αποδόσεις των καταθέσεων, στο πλαίσιο της «μάχης» των τραπεζών για ανακοπή των αναλήψεων λόγω της ανησυχίας των αποταμιευτών.

Οι τράπεζες έχουν προχωρήσει τις τελευταίες ημέρες σε προς τα πάνω αναπροσαρμογή των αποδόσεων σε αρκετές κατηγορίες καταθετικών λογαριασμών, ενώ έχουν λανσάρει νέα προϊόντα, με κύριο χαρακτηριστικό την ελευθερία πρόσβασης στα χρήματα οποτεδήποτε.

Όλες οι νέες προσφορές

Οι προσφορές κινούνται προς δύο κυρίως κατευθύνεις:

1) Προθεσμιακές καταθέσεις. Η μέση απόδοση στους λογαριασμούς προθεσμίας κινούνται πλέον στα επίπεδα του 5%, ενώ πολύ καλές προσφορές υπάρχουν πλέον και για ποσά της τάξης των 20.000 ευρώ.

Το νέο προνόμιο ορισμένων προθεσμιακών λογαριασμών, αποτελεί η δυνατότητα που παρέχεται στους καταθέτες να προχωρήσουν σε πρόωρη ανάληψη των κεφαλαίων τους χωρίς καμία ποινή.

Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και για την πραγματοποίηση καταθέσεων, χωρίς να αλλάζει το αρχικό επιτόκιο, σαν να πρόκειται για λογαριασμό ταμιευτηρίου.

Προϊόντα αυτής της μορφής αποτελούν το «Emporiki Χωρίς Δεσμεύσεις» της Εμπορικής Τράπεζας, το «+Συν-Πλην» της Τράπεζας Πειραιώς, και το «Ανεβαίνω Extra» του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

2) Αποταμιευτικοί Λογαριασμοί. Υψηλά επιτόκια προσφέρονται μέσω των λογαριασμών αποταμίευσης.

Το κύριο χαρακτηριστικό αυτών των προϊόντων είναι η ελευθερία πραγματοποίησης καταθέσεων, χωρίς να επηρεάζεται το αρχικώς προσυμφωνημένο επιτόκιο.

Εφόσον ο πελάτης θέλει να προχωρήσει σε πρόωρη ανάληψη, αυτό είναι δυνατόν άμεσα, με ποινή μόνο στο επιτόκιο της κατάθεσης.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα προγραμμάτων αυτής της μορφής είναι ο νέος «Κουμπαράς» και το «Διπλό ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ» της Αγροτικής Τράπεζας, το «Μπορώ» και το «Αξίζει» της Τράπεζας Πειραιώς, το «Αποταμιεύω» του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και το «Αποταμίευση για όλους» της Millennium Bank.

Μπορείτε να συγκρίνετε όλα τα προϊόντα της κατηγορίας με το εργαλείο αναζήτησης του Moneyonline.gr

(ΠΡΟΣΟΧΗ: Επιλέξτε περιορισμένο αριθμό αναλήψεων για μεγαλύτερη απόδοση στη σχετική ερώτηση και βάλτε στο ποσό της κατάθεσης τα χρήματα που θα έχετε αποταμιεύσει σε ένα χρόνο).