A- A+
ΔΝΤ: Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το απευκταίο σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ
Αναγκασμένο να εξετάσει σε τεχνικό επίπεδο το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ είναι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), σύμφωνα με δηλώσεις της επικεφαλής του Κριστίν Λαγκάρντ.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο France 24 η κυρία Λαγκάρντ υπογράμμισε ότι μπορούν να γίνουν αναθεωρήσεις ως προς τη στήριξη στην Ελλάδα, στην περίπτωση που δεν τηρηθούν οι δημοσιονομικές της υποχρεώσεις.

Σύμφωνα με την ίδια, οι αλλαγές αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν είτε ένα ανανεωμένο πρόγραμμα συμπληρωματικών χρηματοδοτήσεων και χαλάρωσης του πλαισίου αποπληρωμής του χρέους της χώρας είτε τη δημιουργία ενός μηχανισμού που θα επιτρέψει την ελεγχόμενη και συντεταγμένη επιστροφή της στη δραχμή.

Η κυρία Λαγκάρντ υποστήριξε πάντως ότι η Ελλάδα έχει προχωρήσει έως τώρα σε πολλές μεταρρυθμίσεις και ότι ο ελληνικό λαός έχει υποστεί σημαντικές θυσίες.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ εξέφρασε την ελπίδα της να υπάρξει μία νέα συμφωνία της ΕΕ με την Ελλάδα, προκειμένου να συνεχιστεί η εφαρμογή του προγράμματος, δηλώντας μάλιστα ανοιχτή στο ενδεχόμενο να επανεξεταστούν περιφερειακές πτυχές του, όχι όμως τα βασικά του σημεία.