A- A+
Sky News: Ο Παπανδρέου εξέτασε και το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή
Η Ελλάδα σκεφτόταν σοβαρά το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε δήλωσε στο Sky News ένας σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Σύμφωνα με το δίκτυο Sky News, ο Richard Parker, που συμβούλευε τον Γ. Παπανδρέου, δήλωσε ότι η κυβέρνηση εξέταζε το ενδεχόμενο εξόδου από το ενιαίο νόμισμα ακόμη και στα πρώτα στάδια της κρίσης.

Μέχρι σήμερα, επισημαίνει το Sky News, η χώρα αρνείται ότι έχει εξεταστεί ποτέ το ζήτημα.

Ωστόσο, ο Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Harvard, Richard Parker, ο οποίος το μεγαλύτερο μέρος του 2010 και 2011 βρισκόταν στην Αθήνα συμβουλεύοντας την κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική, διευκρινίζει ότι η τελευταία, είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο για οικονομικούς λόγους.

«Συζητούσαμε τα πάντα»

«Ειλικρινά, συζητούσαμε τα πάντα. Όλες οι προοπτικές ήταν στο τραπέζι. Το ερώτημα της εξόδου από το ευρώ είχε εξεταστεί σοβαρά», δήλωσε ο Parker.

Ο ίδιος δηλώνει ότι τα οφέλη από μια τέτοια κίνηση είναι υπερεκτιμημένα. Μάλιστα, προσθέτει ότι οι δύο βασικοί βιομηχανικοί κλάδοι της οικονομίας, τουρισμός και ναυτιλία, δεν θα ανταποκρινόταν στην προσδοκώμενη υποτίμηση όσο αναμενόταν.

Τόνισε ακόμη ότι η ελληνική κυβέρνηση προσκάλεσε αρκετούς οικονομολόγους που γνώριζαν από τέτοιες υποθέσεις, μεταξύ των οποίων και Αργεντίνους ειδικούς, και κατέληξε ότι μια τέτοια κίνηση δεν θα ωφελούσε την Ελλάδα.