A- A+
«Πιλοτικές» συναλλαγές με smartphones από τη Visa
Η Visa και η Samsung Electronics ανακοίνωσαν σήμερα ότι το Samsung GALAXY S III, η τελευταία καινοτομία στην κατηγορία των smartphones, θα είναι το επίσημο κινητό τηλέφωνο της Samsung στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2012 στο Λονδίνο.

Μία ειδική έκδοση του κινητού, εξοπλισμένη με την εφαρμογή Visa payWave για πληρωμές μέσω κινητών, θα διατεθεί σε περιορισμένο αριθμό χρηστών και σε αθλητές που υποστηρίζουν με τη χορηγία τους η Samsung και η Visa, για να κάνουν τις αγορές τους σε χιλιάδες σημεία πώλησης στο Λονδίνο, κρατώντας το απλά μπροστά από το τερματικό του καταστήματος.

To επίσημο τηλέφωνο της Samsung για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2012 στο Λονδίνο διαθέτει δυνατότητα πληρωμών μέσω της τεχνολογίας Near Field Communication (NFC) και αποτελεί το επόμενο βήμα της συνεργασίας μεταξύ των δύο παγκόσμιων χορηγών των Ολυμπιακών Αγώνων, για την προώθηση των πληρωμών μέσω κινητών σε όλο τον κόσμο.

Ο DJ Lee, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Διευθυντής Πωλήσεων και Marketing του τμήματος Mobile Communications της Samsung, δήλωσε:

«Οι υπηρεσίες πληρωμών μέσω κινητών τις οποίες υποστηρίζει η τεχνολογία NFC κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος σε όλο τον κόσμο. Το Samsung GALAXY S III δημιουργήθηκε με άξονα τις ανθρώπινες ανάγκες και δυνατότητες, και είναι η ιδανική συσκευή για να επιδείξει την ευκολία και την άνεση της εφαρμογής της Visa για πληρωμές μέσω κινητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2012 στο Λονδίνο».

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα υπάρχουν διαθέσιμα στην Αγγλία περισσότερα από 140.000 τερματικά ανέπαφων συναλλαγών.

Από τη στιγμή που οι επισκέπτες θα προσγειώνονται στο αεροδρόμιο του Heathrow θα έχουν αμέτρητες ευκαιρίες να δοκιμάσουν την εμπειρία των ανέπαφων πληρωμών σε ταξί, σε μεγάλα εμπορικά καταστήματα αλλά και στο ίδιο το Ολυμπιακό Πάρκο.

Η Sandra Alzetta, senior vice president του τμήματος Mobile της Visa Europe, δήλωσε:

«Η τεχνολογία των κινητών έχει φέρει από καιρό μια επανάσταση στη ζωή μας και οι συσκευές με τεχνολογία NFC, όπως για παράδειγμα το Galaxy S III, θα αλλάξουν ριζικά τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούμε πληρωμές.

Το μέλλον είναι κινητό, και η χρήση μετρητών θα συνεχίσει να μειώνεται, από τη στιγμή που οι καταναλωτές θα χρησιμοποιούν τις φορητές συσκευές τους για να διαχειρίζονται τα χρήματά τους, να πραγματοποιούν αγορές και να πληρώνουν.

Αυτό το καλοκαίρι, η συνεργασία μας με τη Samsung θα αναδείξει όλα τα πλεονεκτήματα που φέρνει το μέλλον των πληρωμών, με πρώτα την ασφάλεια, την άνεση, την ταχύτητα και την ευελιξία.»

Η συγκεκριμένη, ειδική έκδοση του τηλεφώνου υποστηρίζεται και ενεργοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Lloyds TSB, συνεργάτη των Ολυμπιακών Αγώνων 2012 του Λονδίνου.

Ο Mike Regnier, Διευθυντής του τμήματος Personal Current Accounts & Credit Cards της Lloyds TSB, δήλωσε:

«Οι πληρωμές μέσω κινητών θα μεταμορφώσουν τη διαδικασία πληρωμών σε όλο τον κόσμο, και θα φέρουν μια επανάσταση στον τρόπο που οι άνθρωποι θα πληρώνουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2012 στο Λονδίνο, αλλά και μετά τη λήξη τους.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με τη Visa για να αναδείξουμε την ευελιξία και την ευκολία αυτής της καινούργιας τεχνολογίας στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του κόσμου, και παρακολουθούμε με ενθουσιασμό το Samsung Galaxy S III σε δράση».

Με την εφαρμογή της Visa payWave για φορητές συσκευές οι χρήστες απλά επιλέγουν το εικονίδιο της Visa στο κινητό τους και το κρατούν μπροστά από το τερματικό αποδοχής ανέπαφων πληρωμών για να πληρώσουν.

Για αγορές που υπερβαίνουν τις 20 λίρες Αγγλίας θα απαιτείται κωδικός πρόσβασης. Η εφαρμογή δίνει επίσης στους χρήστες τη δυνατότητα να παρακολουθούν το υπόλοιπο του λογαριασμού τους αλλά και το ιστορικό των συναλλαγών τους.