A- A+
Σόιμπλε: Η Ευρωζώνη θα άντεχε την αποχώρηση της Ελλάδας
«Η Ευρωζώνη θα μπορούσε ενδεχομένως να αντέξει μια έξοδο της Ελλάδας», υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέραν του μνημονίου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Rheinische Post επεσήμανε ότι η Ευρωζώνη είναι σήμερα πιο ανθεκτική από ό,τι πριν από δύο χρόνια.

«Τα τελευταία δύο χρόνια μάθαμε πολλά και εγκαταστήσαμε μηχανισμούς προστασίας. Ο κίνδυνος μετάδοσης σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης έχει μειωθεί. Η Ευρωζώνη στο σύνολό της είναι πιο ανθεκτική» τόνισε σχετικά ο κ. Σόιμπλε.

Παράλληλα, κάλεσε για μία ακόμη φορά την Ελλάδα να υλοποιήσει τις διεθνείς δεσμεύσεις της.

«Τα κράτη της Ευρώπης και οι ιδιώτες πιστωτές ήταν ιδιαίτερα γενναιόδωροι προς την Ελλάδα. Κάναμε ό,τι είναι δυνατό. Η Ελλάδα πρέπει να καταλάβει ότι από την πλευρά της πρέπει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της» υπογράμμισε ο κ. Σόιμπλε.

Τέλος χαρακτήρισε επικίνδυνο «να παραπλανάς τους πολίτες λέγοντάς τους ότι υπάρχει άλλος, πιο εύκολος δρόμος, μέσω του οποίου η Ελλάδα θα μπορούσε να εξυγιανθεί, αποφεύγοντας κάθε σκληρό μέτρο. Αυτό είναι ανοησία».