A- A+
Reuters: Η Ευρωζώνη θα συνεχίσει τη χρηματοδότηση προς την Ελλάδα μέχρι τον Ιούνιο
Έτοιμες να συνεχίσουν τη χρηματοδότηση της Ελλάδας μέχρι να προκύψει κυβέρνηση, με διορία έως το τέλος Ιουνίου, είναι οι χώρες της ευρωζώνης, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο χρόνος αυτός δίνεται προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση, είτε από τις εκλογές που έγιναν την Κυριακή είτε από νέα αναμέτρηση τον Ιούνιο.

Πάντως αξιωματούχος της Ευρωζώνης περιμένει το αργότερο ως την Κυριακή την ανακοίνωση διεξαγωγής νέων εκλογών στα μέσα Ιουνίου.

«Έχουμε τα μέσα να υποστηρίξουμε την Ελλάδα ως τα τέλη Ιουνίου», διευκρίνισε και πρόσθεσε ότι «θα παράσχουμε αρκετούς πόρους για να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια μέχρι να ξεκαθαριστεί η πολιτική απόφαση».

Ο ίδιος αξιωματούχος σε ερώτηση αν η εκταμίευση θα γίνει ακόμα και αν δεν υπάρξει νέα κυβέρνηση για να εφαρμόσει τους όρους του πακέτου διάσωσης, απάντησε ότι «κανένας δεν περιμένει μία ανύπαρκτη κυβέρνηση να περάσει νόμους».

«Δεν ωφελεί να τους αφήσουμε να χρεοκοπήσουν στο μέσο των εξελίξεων» σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος στην «κουτσουρεμένη» δόση από το EFSF τόνισε ότι είχε το νόημα να δώσουμε αρκετά χρήματα για να μείνει η Ελλάδα όρθια και να μην φέρουμε χάος με απλήρωτους ανθρώπους αλλά να μην δώσουμε πέρα από το ελάχιστο που θα ενθάρρυνε τα κόμματα που λένε ότι ‘θα κάνουμε ό,τι θέλουμε και θα μας σώσουν γιατί είναι προς το συμφέρον της ΕΕ’».

Παράλληλα, μία από τις πηγές του Reuters άφησε ανοιχτό το παράθυρο ενός επιπλέον κουρέματος του ελληνικού χρέους που πλέον διακρατούν κυρίως οι θεσμικοί εταίροι.

Όπως υπογράμμισε: «νομίζω ότι κατά βάθος έχουμε ήδη αποδεχτεί ότι δεν θα πάρουμε πίσω το 100% των χρημάτων που δόθηκαν στην Ελλάδα».