A- A+
Χορηγία του προγράμματος ΣΕΝ /Junior Achievement Greece από την HSBC
Στη χορηγία του εκπαιδευτικού προγράμματος «JA More than Money» του ΣΕΝ /Junior Achievement Greece (www.sen.org.gr ) προχώρησε η HSBC, στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας.

Ο Όμιλος HSBC συνεργάζεται παγκοσμίως με τον οργανισμό Junior Achievement και χορηγεί προγράμματά του σε πολλές χώρες ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υποστηριζόμενο από την HSBC υλοποιήθηκε στην Ελλάδα για πρώτη φορά το 2011 σε πιλοτικό στάδιο, ενώ φέτος υλοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά με τη συνδρομή ομάδας 16 εθελοντών από την HSBC, σε 5 σχολεία όπου θα συμμετάσχουν περίπου 450 παιδιά. Το πρόγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο.

Το πρόγραμμα είναι ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά Πέμπτης και Έκτης Δημοτικού και ως σκοπό έχει την εισαγωγή τους σε βασικές οικονομικές έννοιες.

Αναλυτικότερα, κάθε εθελοντής επισκέπτεται την τάξη που αναλαμβάνει 3 φορές (μια επίσκεψη την εβδομάδα) για 2 διδακτικές ώρες ανά επίσκεψη προκειμένου να παρουσιάσει στα παιδιά την ύλη που προβλέπει το πρόγραμμα και αφορά κυρίως έννοιες όπως έσοδα, έξοδα, αποταμίευση, κατάθεση, τόκος, εισόδημα, επιχείρηση, επιχειρηματίας, υπάλληλος, διαφήμιση, επιχειρησιακό πλάνο, καταναλωτής, κ.α.

Με την υποστήριξη των εθελοντών, τη βοήθεια του έντυπου υλικού του προγράμματος και μέσα από ειδικά παιχνίδια, ευχάριστα και εκπαιδευτικά, οι μαθητές ηλικίας 11 και 12 ετών αναπτύσσουν δεξιότητες, που θα τους φανούν χρήσιμες στην μελλοντική τους πορεία και αρχίζουν να κατανοούν, πώς επηρεάζουν τον κόσμο γύρω τους, ως άτομα, καταναλωτές και μελλοντικοί επιχειρηματίες και να αξιοποιούν τις ευκαιρίες και δυνατότητές τους.

Στο τέλος του προγράμματος τα παιδιά γράφουν ένα μικρό τεστ προκειμένου να αξιολογηθεί η κατανόησή τους αναφορικά με τις βασικές έννοιες που διδάσκονται.

Όπως δήλωσε και η Τόνια Πέτροβιτς, Public Affairs & Communications Manager, HSBC Ελλάδος, «είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που με το πρόγραμμα αυτό συνεχίζεται μια αξιόλογη προσπάθεια προς όφελος των παιδιών.

Για εμάς ο όρος Εταιρική Υπευθυνότητα είναι συνυφασμένος με τη μακροπρόθεσμη λειτουργία του Ομίλου και στο πλαίσιο αυτό θέτουμε την εκπαίδευση στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας, καθώς αποτελεί το μέλλον του τόπου μας και χρειάζεται την προσοχή και την υποστήριξη όλων μας».

To Junior Achievement αποτελεί τον μεγαλύτερο οργανισμό παγκοσμίως που εφαρμόζει προγράμματα επιχειρηματικότητας στην εκπαίδευση.

Τα τελευταία 5 χρόνια η HSBC έχει επενδύσει $5,5 εκ. Δολάρια ΗΠΑ για να υποστηρίξει το πρόγραμμα JA More than Money®, που διδάσκει στους μαθητές πως κερδίζουμε, ξοδεύουμε και αποταμιεύουμε χρήματα.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε 34 χώρες και μέχρι σήμερα περίπου 3.000 υπάλληλοι της HSBC έχουν βοηθήσει περισσότερους από 179.000 μαθητές δημοτικού να μάθουν περισσότερα σχετικά με τη διαχείριση των χρημάτων.