A- A+
Χαρδούβελης: «Αν πτωχεύσουμε, σε 10 χρόνια θα κάνουμε τις Βουλγάρες στη Βουλγαρία»
Τον κίνδυνο βουλγαροποίησης της οικονομίας της αντιμετωπίζει η Ελλάδα σε περίπτωση που βγει από το ευρώ, εκτιμά ο οικονομικός σύμβουλος του Λουκά Παπαδήμου, Γκίκας Χαρδούβελης.

Σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό ΣΚΑΙ, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο η Ελλάδα να οδηγηθεί σε έξοδο από το ευρώ αν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις προς τους διεθνείς δανειστές της, καθώς εντείνονται οι φωνές που κάνουν λόγο για επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης.

«Αν λέμε όχι σε όλα, τότε θα βγούμε από το ευρώ» υπογράμμισε ο κ. Χαρδούβελης, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «υπάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης των όρων του οικονομικού προγράμματος».

«Το μόνο που μπορεί να αλλάξει είναι το οικονομικό πρόγραμμα και όχι οι δεσμεύσεις μας στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», σχολίασε ο κ. Χαρδούβελης, τονίζοντας πως «δεν πρέπει να υπερεκτιμούμε την κατάσταση και να θεωρούμε πως ξαφνικά κάτι έχει αλλάξει στην Ευρώπη επειδή ο λαός φώναξε όχι».

Επιπλέον, ο κ. Χαρδούβελης επιτέθηκε σε όσους υποστηρίζουν ότι πρέπει η χώρα να κηρύξει πτώχευση λέγοντας πως αν γίνει αυτό σε «10 χρόνια θα κάνουμε εμείς τις Βουλγάρες στη Βουλγαρία».

«Έχουμε δει τις αντιδράσεις των Ευρωπαίων ηγετών… το μόνο που λένε είναι πως η Ελλάδα οδεύει προς την έξοδο από το ευρώ», προειδοποίησε ο οικονομικός αναλυτής, προσθέτοντας πως «έγκειται στην Ελλάδα να δει την λογική των εταίρων της, καθώς αυτοί είναι που της δίνουν τα χρήματα».