A- A+
Καθαρή κερδοφορία 43,3 εκατ. ευρώ πέτυχε η Eurobank στην Κύπρο
Αύξηση 42% σημείωσε η καθαρή κερδοφορία της θυγατρικής του ομίλου Eurobank στην Κύπρο, φτάνοντας τα 43,3 εκατ. ευρώ το 2011, παρά το δυσμενές και αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον.

Παράλληλα η Τράπεζα διατήρησε ιδιαίτερα ισχυρούς δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας, χρηματοοικονομική ευρωστία, αλλά και σημαντική πλεονάζουσα ρευστότητα χρηματοδοτώντας την Κυπριακή οικονομία, δίνοντας έμφαση στις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η ενίσχυση της δυναμικής ανάπτυξης των εργασιών, ειδικά στην τρέχουσα δυσμενή συγκυρία, είναι το αποτέλεσμα της συνεπούς υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού της Τράπεζας, σε συνδυασμό με την ευελιξία της να προσαρμόζει τις πολιτικές της και τις πρωτοβουλίες της με βάση τις μεσοπρόθεσμες ανάγκες των πελατών και τις συνθήκες της αγοράς.

Από την αρχή της λειτουργίας της, η Eurobank EFG Κϋπρου έχει εστιάσει την επιχειρηματική στρατηγική της στην παροχή ολοκληρωμένων και υψηλής ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών με στόχο την πληρέστερη και την πλέον αξιόπιστη ικανοποίηση των χρηματοοικονομικών αναγκών των πελατών της σε μεσοπρόθεσμη βάση, τη διαρκή ενίσχυση της σχέσης μαζί τους και την εδραίωση του ρόλου και της θέσης της στην ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας και των διεθνών δραστηριοτήτων.

Η στρατηγική της τράπεζας

Η στρατηγική ανάπτυξης που ακολουθεί η Τράπεζα εστιάζει σε συγκεκριμένους βασικούς πυλώνες:

• Ταχύτατη ανάπτυξη στους τομείς των Μεγάλων Επιχειρήσεων, της Διαχείρισης Περιουσίας, της Εξυπηρέτησης Διεθνών Εταιρειών, των Κεφαλαιαγορών και της Επενδυτικής Τραπεζικής.

• Πελατοκεντρικός χαρακτήρας στην οργάνωση και στην ανάπτυξη της Τράπεζας και των εργασιών με δημιουργία διαχρονικών ισχυρών σχέσεων με τους πελάτες.

• Ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και παροχή σύγχρονων και ποιοτικών υπηρεσιών.

• Ανταγωνιστική βάση κόστους που επιτρέπει την προσφορά προϊόντων και υπηρεσιών με ανταγωνιστική τιμολόγηση και ποιότητα (Δείκτης κόστους προς έσοδα 24,3% το 2011).

• Ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια και υγιέστατο ισολογισμό (Δείκτης Κεφαλαιακής Επάρκειας 27,42% το 2011)

• Υπερεπάρκεια ρευστότητας (Δείκτης Δανείων προς Καταθέσεις 45,8% το 2011).

• Σταθερή χρηματοδότηση της οικονομίας και των αναπτυξιακών πρωτοβουλιών.

• Επιλογή και διατήρηση έμπειρου, αφοσιωμένου και ικανού στελεχιακού δυναμικού