A- A+
ΕΣΕΕ: Ορατός ο κίνδυνος στάσης πληρωμών από τους πολίτες λόγω της ακυβερνησίας
Τον κίνδυνο οι πολίτες να σταματήσουν να πληρώνουν τους φόρους τους λόγω της πολιτικής αστάθειας επισημαίνει σε δήλωσή του για το αποτέλεσμα των εκλογών ο πρόεδρος των εμπόρων Βασίλης Κορκίδης.

Ο επικεφαλής της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) έκανε λόγο για το ρίσκο να υπάρξει μία εσωτερική στάση πληρωμών, εκτιμώντας ότι οι Έλληνες δεν θα ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στο κράτος εάν δεν βρεθεί άμεσα λύση.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι υπάρχει ο κίνδυνος οι Έλληνες φορολογούμενοι να μην υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις, η υποβολή των οποίων ξεκινά την Τετάρτη 9 Μαΐου, με αποτέλεσμα να μην εισρεύσουν στα Ταμεία του κράτους τα απαραίτητα έσοδα.

Ο κ. Κορκίδης προβλέπει ότι λόγω της ακυβερνησίας τα ρίσκα για «εσωτερική στάση πληρωμών, ομαδικά λουκέτα επιχειρήσεων και εκτόξευση της ανεργίας» αυξάνονται.

Οι υποχρεώσεις του μνημονίου

Σύμφωνα με τον ίδιο, ανεξάρτητα με την σύνθεση, το σχήμα, τον χρόνο και τον ρόλο της νέας μεταβατικής κυβέρνησης, οι 77 κωδικοποιημένες μνημονιακές δράσεις και οι προβλεπόμενες δεσμεύσεις από τη δανειακή σύμβαση, θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τον Ιούνιο, για να εισπραχθεί η επόμενη δόση του δανείου των 29 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 9,2 δισ. ευρώ θα εξυπηρετήσουν ανάγκες του προϋπολογισμού.

Ο κ. Κορκίδης σημειώνει ότι η αγορά ζητά Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας την οποία οι πολιτικοί αρχηγοί επιβάλλεται και οφείλουν πάσει θυσία να σχηματίσουν».

«Πριν γίνουν τα δύσκολα δυσκολότερα και τα κακά χειρότερα» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, υπογραμμίζοντας ότι «η επόμενη λύση είναι οι εκλογές και μέχρι τότε θα έχουν βγάλει το Κηδειόχαρτο της αγοράς».

Σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη, «τελικά το αποτέλεσμα των εκλογών δεν ήταν σοφό ήταν καταστροφικό. Αυτό το ήταν αποτέλεσμα έκτρωμα, δεν ήταν μήνυμα διαμαρτυρίας ήταν μήνυμα καταστροφής».