A- A+
Τα ρευστά διαθέσιμα του κράτους φτάνουν μέχρι το τέλος Ιουνίου
Μόλις για δύο μήνες μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του δημοσίου τα ρευστά διαθέσιμα που βρίσκονται στα κρατικά ταμεία, σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Οικονομικών. Τι θα γίνει με το ομόλογο που λήγει το Μάιο.

Σε δηλώσεις του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών υπογράμμισε ότι η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα ρευστότητας στο τέλος Ιουνίου, αν δεν σχηματιστεί κυβέρνηση για να διαπραγματευτεί με την ΕΕ και το ΔΝΤ.

«Αν δεν υπάρξει κυβέρνηση να διαπραγματευτεί την επόμενη δόση με την τρόικα και αν το κράτος δεν έχει τις προβλεπόμενες μηνιαίες ταμειακές ροές, τότε θα μπορούσαμε να έχουμε πρόβλημα ρευστότητας από το τέλος Ιουνίου και έπειτα» σημείωσε η ίδια πηγή χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι μέσα στο μήνα λήγει ένα ομόλογο ξένου δικαίου ονομαστικής αξίας 4,5 δισ. ευρώ περίπου, τα οποία θα καλυφθούν από το τρέχον πακέτο χρηματοδότησης ΕΕ – ΔΝΤ.

Συγκεκριμένα, η τρόικα θα χορηγήσει στο ελληνικό δημόσιο μία δόση ύψους 5,3 δισ. ευρώ, η οποία θα καλύψει αυτήν την ωρίμανση, καθώς και άλλες τρέχουσες ανάγκες.