A- A+
Απ. Ταμβακάκης: Η Ελλάδα θα έχει κυβέρνηση την επομένη των εκλογών
Αισιόδοξος ότι οι επερχόμενες εκλογές θα αναδείξουν νέα κυβέρνηση που θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας, εμφανίστηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας.

Ο κ. Απόστολος Ταμβακάκης αφού παραδέχθηκε ότι όπως όλες οι πολιτικές αναμετρήσεις έτσι και η τρέχουσα, ενέχει κινδύνους για την αγορά, εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι εκλογές της 6ης Μαΐου θα αναδείξουν μία αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής μίλησε σε δημοσιογραφικό «πηγαδάκι» μετά το πέρας εκδήλωσης που διοργανώθηκε για την απονομή βραβείων στο πλαίσιο διαγωνισμού καινοτομίας που διοργάνωσε η τράπεζα.

Επαφές με ξένους επενδυτές

Ερωτηθείς για πρόσφατη επίσκεψή του στο Λονδίνο, όπου είχε επαφές με επενδυτές και τράπεζες, στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών που πραγματοποιεί η διοίκηση της Εθνικής για τη συμμετοχή τους στις αναγκαίες αυξήσεις κεφαλαίου, ο κ. Ταμβακάκης τόνισε ότι οι εκκρεμότητες σε σχέση με τους όρους ανακεφαλαιοποίησης δεν επιτρέπουν την παρουσίαση μία ολοκληρωμένης εικόνας για το παρόν και το μέλλον του κλάδου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά το στέλεχος της Εθνικής, «ενώ μας ακούνε, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε πιο ουσιαστικές συζητήσεις για το ενδεχόμενο συμμετοχής τους στις εκδόσεις νέων μετοχών που θα υλοποιηθούν έως το ερχόμενο Σεπτέμβριο».

Σε σχέση με το πλάνο κεφαλαιακής ενίσχυσης που έχει καταθέσει η Εθνική Τράπεζα, ο κ. Ταμβακάκης επισήμανε ότι περιλαμβάνει τα εξής:

1) Την πώληση μειοψηφικού πακέτου 25% - 30% της Finansbank στην Τουρκία
2) Την πώληση μειοψηφικού ποσοστού της νέας εταιρείας συμμετοχών που θα λειτουργήσει ως ομπρέλα των θυγατρικών του ομίλου στη ΝΑ Ευρώπη
3) Την πώληση του Αστέρα της Βουλιαγμένης