A- A+
Παράταση έως το Σεπτέμβριο για τη ρύθμιση αυθαιρέτων - Μείωση προστίμου μέσω τραπέζης
Νέα παράταση για την τακτοποίηση αυθαίρετων κατασκευών μέσω του ισχύοντος νόμου έδωσε η κυβέρνηση, ορίζοντας ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων την 30ή Σεπτεμβρίου.

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ
Ολα τα δάνεια για πληρωμές στο δημόσιο
Την απόφαση αυτή έλαβαν από κοινού τα υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος, τα οποία είναι συναρμόδια για την εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας.

Εξάλλου, μετά την παρέμβαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι ιδιοκτήτες που θέλουν να προχωρήσουν στη ρύθμιση ενός αυθαιρέτου θα πρέπει να αποδεικνύουν το χρόνο που κτίστηκε με δημόσια έγγραφα, όπως για παράδειγμα οι αεροφωτογραφίες.

Αυτό πάντως δεν ισχύει για όσους έχουν ήδη υποβάλλει αίτηση και έχουν πληρώσει την πρώτη δόση του προστίμου, οι οποίοι απέδειξαν το χρόνο κατασκευής με ιδιωτικά έγγραφα.

Μείωση προστίμου με δάνειο

Οι τράπεζες έχουν λανσάρει διάφορα χορηγητικά προϊόντα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εξόφληση του προστίμου εφάπαξ, μέσω της οποίας εξασφαλίζεται έκπτωση 20%.

Συγκεκριμένα, προσφέρουν είτε καταναλωτικά δάνεια που χρηματοδοτούν αυτό το σκοπό ή υπηρεσία εξόφλησης σε έως και 6 άτοκες δόσεις μέσω των πιστωτικών καρτών.

Με τις πιστωτικές κάρτες μπορεί οι δόσεις να είναι λίγες σε σχέση με τις 48 δόσεις που μπορεί να αποπληρωθεί το πρόστιμο απευθείας στο δημόσιο, ωστόσο δεν επιβαρύνουν τον ιδιοκτήτη με τόκους και ταυτόχρονα επιτυγχάνεται η έκπτωση του 20%.

Τα καταναλωτικά δάνεια εξασφαλίζουν αποπληρωμή σε πολλές δόσεις του ποσού που προκύπτει μετά την έκπτωση. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τα χαμηλά τους επιτόκια διασφαλίζουν ότι τελικά ο ιδιοκτήτης θα πετύχει μείωση του προστίμου.

Εναλλακτικά, ο ιδιοκτήτης του ακινήτου μπορεί να πληρώσει το δημόσιο σε 48 δόσεις, χωρίς όμως να εξασφαλίσει την έκπτωση που του παρέχεται.

Μπορείτε να δείτε όλα τα νέα προϊόντα των τραπεζών ΕΔΩ ή να συγκρίνετε όλα τα φορο-δάνεια με το εργαλείo σύγκρισης επιτοκίων του Moneyonline.gr.