A- A+
Να ενταχθούν στο ΤΧΣ ζητούν οι συνεταιριστικές τράπεζες
Αίτημα για την ένταξή τους στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) υπέβαλαν στον Πρωθυπουργό οι συνεταιριστικές τράπεζες, προκειμένου να αποφύγουν το «λουκέτο».

Σύμφωνα με την Ένωση Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος, παρόλο που στην ισχύουσα νομοθεσία δε γίνεται διαχωρισμός των εμπορικών από τις συνεταιριστικές τράπεζες, η υπαγωγή στο ΤΧΣ δεν είναι εφικτή για τις συνεταιριστικές τράπεζες.

Στο πλαίσιο αυτό, απεστάλησαν επιστολές τόσο στον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, όσο και στον υπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη για τις απαραίτητες νομοθετικές ενέργειες έτσι ώστε να μπορούν και οι Συνεταιριστικές Τράπεζες να ενταχθούν στο Ταμείο.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το αίτημα που έχει κατατεθεί κρίνεται εύλογο, καθώς οι Συνεταιριστικές Τράπεζες έχουν τις ίδιες προϋποθέσεις λειτουργίας με τις Εμπορικές Τράπεζες ενώ δεν υπάρχει καμία νομοθετική ρύθμιση για τον αποκλεισμό τους ή τη διάκρισή τους από τις Εμπορικές Τράπεζες.

«Ως εκ τούτου θα πρέπει να τύχουν της ίδιας μεταχείρισης με τις Εμπορικές Τράπεζες και κατά συνέπεια να συμμετάσχουν με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις στο Ταμείο» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.