A- A+
UBS: Η Ελλάδα θα χρειαστεί νέο πακέτο μετά το 2014 – Πιθανή η έξοδος από το ευρώ
Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί και άλλα χρήματα μετά το 2014, όταν και λήγει το τρέχον πακέτο στήριξης, εξέφρασε ο επικεφαλής οικονομολόγος της ελβετικής τράπεζας UBS Αντρέας Χέφερτ.

Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, εμφανίστηκε βέβαιος ότι η χώρα μας θα χρειαστεί νέο σχέδιο διάσωσης σε δύο χρόνια από σήμερα.

Σε σχέση με την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, σημείωσε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Καταστροφική η επιστροφή στη δραχμή

Ο κ. Χέφερτ τόνισε ότι σε περίπτωση που η ελληνική οικονομία επιστρέψει στο εθνικό της νόμισμα, θα υπήρχε τεράστιο πρόβλημα, καθώς αυτό δε θα είχε καμία αξία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εκτός από τα δεινά που θα σήμαινε για την Ελλάδα, θα δημιουργούσε προηγούμενο για τις υπόλοιπες μικρές χώρες, θέτοντας το ερώτημα στους αναλυτές για το ποιος θα είναι ο επόμενος.

«Το γεγονός αυτό θα προκαλούσε τραπεζική κρίση στην Πορτογαλία» υπογράμμισε ο κ. Χέφερτ, σημειώνοντας ότι η χώρα της Ιβηρικής θα αναγκαζόταν να εγκαταλείψει το ευρώ.

«Κι όσο το κάνουν αυτό οι μικρές χώρες, εντάξει. Το πρόβλημα είναι εάν χρειαστεί να αποχωρήσει η Ιταλία» κατέληξε το στέλεχος της UBS.