A- A+
Εθνική Τράπεζα: Ημερίδα για τη χρηματοδότηση έργων μέσω JESSICA
Ημερίδα με θέμα «Το πλαίσιο χρηματοδότησης έργων από το Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης JESSICA», διοργάνωσε την Τετάρτη 4 Απριλίου η Εθνική Τράπεζα, με προσκεκλημένους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η ημερίδα έλαβε χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής, με προσκεκλημένους τους δημάρχους και υπηρεσιακά στελέχη όλων των δήμων της Περιφέρειας Αττικής καθώς και στελέχη της Περιφέρειας Αττικής.

Η ημερίδα οργανώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και την Εθνική Τράπεζα, υπό την ιδιότητά της ως διαχειριστή του Ταμείου Αστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής.

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμούς ο Περιφερειάρχης Αττικής κύριος Γιάννης Σγουρός, ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ κύριος Νικόλαος Μαντζούφας και ο Πρόεδρος του ΟΛΠ κύριος Γεώργιος Ανωμερίτης.

Ακολούθησαν ομιλίες/παρουσιάσεις της Αναπληρώτριας Προϊσταμένης της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Αττικής κυρίας Θεοδώρας Ζαχαριά, του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κυρίου Ηλία Παπαγεωργίου, και των εκπροσώπων της Εθνικής Τράπεζας.

Οι ομιλητές έκαναν γενική παρουσίαση του προγράμματος JESSICA, των σημαντικότερων θεσμικών και τεχνικών θεμάτων του προγράμματος και περιέγραψαν τη διαδικασία υποβολής και αξιολόγησης των προτάσεων που θα υποβληθούν προς χρηματοδότηση.

Στο τέλος της ημερίδας ακολούθησε συζήτηση με τη συμμετοχή των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η ημερίδα αυτή σηματοδοτεί ουσιαστικά την έναρξη του προγράμματος JESSICA για την Περιφέρεια Αττικής, μιας πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία χρηματοδοτεί, με τη μορφή επιστρεπτέων χρηματοδοτήσεων, ανταποδοτικά έργα που εντάσσονται σε ολοκληρωμένα σχέδια βιώσιμης αστικής ανάπτυξης.

Η χρηματοδότηση των έργων καλύπτεται με μέγιστο ποσοστό 70% από τους πόρους του προγράμματος JESSICA, ενώ τουλάχιστον 10% θα είναι τραπεζικό δάνειο, από την Εθνική Τράπεζα ή από άλλη εμπορική τράπεζα.

Προτάσεις θα μπορούν να υποβληθούν μετά τη δημοσίευση της σχετικής πρόσκλησης, στην οποία και θα περιέχεται αναλυτικά ο τρόπος υποβολής τους.