A- A+
Saxo Bank: Επένδυση στο ΧΑ με online πλατφόρμα
Η Saxo Bank υποδέχεται το Χρηματιστήριο Αθηνών στην πλατφόρμα της SaxoTrader, παρέχοντας στους επενδυτές στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο πρόσβαση στις ελληνικές μετοχές.

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία τονίζει ότι πρόκειται για μία ενέργεια που όχι μόνο διευρύνει τις επενδυτικές επιλογές των Ελλήνων επενδυτών, αλλά παράλληλα στηρίζει το ελληνικό Χρηματιστήριο.

Με την κίνηση αυτή, η Saxo Bank στηρίζει το Χ.Α., καθώς ενισχύονται οι επενδύσεις ξένων κεφαλαίων στην Ελλάδα, με χιλιάδες επενδυτές της Τράπεζας από όλον τον κόσμο να έχουν πλέον πρόσβαση στις μετοχές εισηγμένων εταιρειών στην Ελλάδα.

Παράλληλα, και οι Έλληνες επενδυτές αποκτούν ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα, καθώς μέσα από ένα λογαριασμό και μέσα από ένα και μόνο σημείο πρόσβασης, μπορούν να πραγματοποιήσουν επενδύσεις, τόσο σε ξένες αγορές όσο και στο Χ.Α., απολαμβάνοντας παράλληλα ανταγωνιστική τιμολόγηση.

Επενδυτικά εργαλεία

Σύμφωνα με την Saxo Bank, για πρώτη φορά το ελληνικό επενδυτικό κοινό έχει στη διάθεσή του εξελιγμένα επενδυτικά εργαλεία για τις συναλλαγές του σε ελληνικές μετοχές, στα οποία μέχρι τώρα είχαν πρόσβαση μόνο θεσμικοί επενδυτές.

Ο κ. Εμμανουήλ Λεμονάκης, Διευθυντής Γραφείου Saxo Bank Ελλάδας και Κύπρου, δήλωσε σχετικά:

«Η ένταξη ελληνικών μετοχών στην πλατφόρμα της Saxo Bank είναι πολύ σημαντική εξέλιξη για εμάς.

Πρόκειται για ορόσημο στην ήδη επιτυχημένη παρουσία μας στην Ελλάδα, καθώς η Saxo Bank, έχοντας πραγματοποιήσει μία σημαντική επένδυση προκειμένου να εντάξει το Χρηματιστήριο Αθηνών στην πλατφόρμα της, αναγνωρίζει ουσιαστικά τις προοπτικές της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς.

Οι Έλληνες επενδυτές πλέον μπορούν να συγκεντρώσουν όλες τους τις επενδύσεις κάτω από μία ‘ομπρέλα’ και να πραγματοποιούν συναλλαγές εύκολα και άμεσα, μέσω μίας από τις πιο εξελιγμένες πλατφόρμες σε παγκόσμιο επίπεδο».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Saxo Bank μετράει ήδη δύο και πλέον χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην Ελλάδα, με ανοδικούς ρυθμούς ανάπτυξης, με σταθερή αύξηση πελατών καθώς και αύξηση του όγκου συναλλαγών αυτών.

Στη διάρκεια αυτών των χρόνων, η Saxo Bank συνεχώς αναβαθμίζει τις επενδυτικές επιλογές των Ελλήνων επενδυτών, παρέχοντάς τους εργαλεία για να έχουν οι ίδιοι τον έλεγχο των επενδύσεών τους, εξοικονομώντας παράλληλα χρόνο και κόστος.