A- A+
HSBC: Εγγυημένη επένδυση με απόδοση έως 40%
Μία νέα κατάθεση εγγυημένου κεφαλαίου, που δίνει τη δυνατότητα επένδυσης σε εταιρείες υψηλής κεφαλαιοποίησης που δραστηριοποιούνται σε διεθνές επίπεδο, προσφέρει στους πελάτες της η HSBC.

Πρόκειται για το προϊόν «Global Equities», που προσφέρει μέγιστη δυνατή μεικτή συνολική απόδοση που αγγίζει το 35% για καταθέσεις σε ευρώ και το 40% για καταθέσεις σε δολάριο ΗΠΑ.

Η ελάχιστη μεικτή εγγυημένη απόδοση στη λήξη είναι 1%.

Πού επενδύει

Η νέα κατάθεση έχει ως υποκείμενη αξία δέκα από τις σημαντικότερες εταιρείες υψηλής κεφαλαιοποίησης οι οποίες δραστηριοποιούνται σε διεθνές επίπεδο, όπως οι Taiwan Semiconductor Manufacturing Co ltd, China Petroleum and Chemical Co, Petrochina Co ltd, BHP Billiton plc, Lucoil, OAO Gazprom, Petroleo Brasileiro SA, Rio Tinto plc, Singapore Telecommunications ltd, και Vale SA.

Η κατάθεση έχει 5ετή διάρκεια, διατίθεται σε ευρώ ή δολάριο ΗΠΑ και το ελάχιστο ποσό κατάθεσης είναι 3.000 ευρώ ή δολάρια ΗΠΑ.

Η προεγγραφή θα ξεκινήσει στις 26 Μαρτίου και θα λήξει στις 27 Απριλίου 2012.

Οι προοπτικές της επένδυσης

Ο κ. Απόστολος Παπαναγιώτου, διευθυντής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Προϊόντων HSBC Ελλάδος, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Από τις αρχές του χρόνου το επενδυτικό κλίμα φαίνεται να αλλάζει με προοπτικές θετικές για τις χρηματιστηριακές αγορές.

Στο πλαίσιο αυτό, οι κλάδοι που υποστηρίζουν και αναθερμαίνουν την αισιοδοξία των επενδυτών, δεν είναι άλλοι από εκείνους της ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών, της βιομηχανίας εξόρυξης μεταλλευμάτων και των κατασκευών.

Τέτοιοι κλάδοι, απαρτίζονται συνήθως από εταιρείες υψηλής κεφαλαιοποίησης, που αποτελούν βαρόμετρο στη διαμόρφωση των οικονομιών των χωρών στις οποίες ανήκουν. Η ΗSBC αναγνωρίζοντας στους κλάδους και στα μεγέθη των εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης μια νέα επενδυτική ευκαιρία, δημιούργησε και προσφέρει τη νέα κατάθεση εγγυημένου κεφαλαίου στη λήξη “Global Equities”».