A- A+
Μείωση τιμών στα φάρμακα έως 93% με ηλεκτρονικές δημοπρασίες
Συνεχίζεται η επιτυχημένη εκτέλεση «Ηλεκτρονικών Πλειστηριασμών» μέσω της πλατφόρμας της Business Exchanges S.A., θυγατρικής της Eurobank EFG, για την προμήθεια δραστικών φαρμακευτικών ουσιών από την Επιτροπή Προμηθειών Υγείας με πολύ σημαντικές μειώσεις τιμών.

Συγκεκριμένα στο χρονικό διάστημα από 21/02/2012 έως 02/03/2012, διεξήχθησαν από το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Επιτροπή Προμηθειών Υγείας) 35 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί με απόλυτη επιτυχία.

Σε όλους τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς μέσω της ηλεκτρονικής διαπραγμάτευσης επιτεύχθηκαν πρόσθετες μειώσεις τιμών, οι οποίες έφτασαν σε ποσοστό έως και 92,66 % σε σχέση με την τιμή έναρξης, η οποία είχε οριστεί από την ΕΠΥ μετά την υποβολή κλειστών γραπτών προσφορών από τους συμμετέχοντες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε προμήθειες προϋπολογισμού 35 εκατ. ευρώ, από τη διαδικασία ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, εξοικονομήθηκαν 17,1 εκατ. ευρώ για το Ελληνικό Δημόσιο.

Ποια είναι η εταιρεία

Η Business Exchanges SA είναι εταιρεία εξειδικευμένη σε θέματα ηλεκτρονικού εμπορίου και δραστηριοποιείται στο πλαίσιο των ευρύτερων ηλεκτρονικών τραπεζικών υπηρεσιών (e-Business) της Eurobank EFG.

Ιδρύθηκε το 2001 με αποστολή την προώθηση διεταιρικών ηλεκτρονικών συναλλαγών (Β2Β), όπως ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί, ηλεκτρονικοί κατάλογοι, ηλεκτρονικές προμήθειες, ηλεκτρονική τιμολόγηση κ.ά. (αναλυτικά οι υπηρεσίες στην ιστοσελίδα www.be24.gr).

Συνεργάζεται, εκτός από την ΕΠΥ και τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και με άλλους φορείς του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.