A- A+
Μπαράζ νέων προσφορών στις προθεσμιακές για τους καταθέτες της …δραχμής
Σε αυξήσεις των επιτοκίων τους στις προθεσμιακές καταθέσεις έχουν προχωρήσει τις τελευταίες ημέρες αρκετές τράπεζες, για να ξαναυποδεχθούν τις καταθέσεις που βρίσκονται εκτός συστήματος.

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ
Ολες οι προθεσμιακές καταθέσεις ΕΔΩ
Οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών εκτιμούν ότι μετά την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης και την επιτυχή ολοκλήρωση του PSI, ανοίγει ο δρόμος για να επιστρέψουν οι καταθέτες …της δραχμής.

Ο λόγος γίνεται για καταθέτες που έχουν αποσύρει τις αποταμιεύσεις τους από τις τράπεζες, υπό το φόβο εξόδου από την ευρωζώνη.

Τα πιστωτικά ιδρύματα θα «κυνηγήσουν» καταθέτες που διατηρούν χρήματα σε τραπεζικές θυρίδες ή στα ...σεντούκια τους, προεφέροντας επιτόκια που ακόμη για μικροποσά της τάξης των 20.000 ευρώ ξεπερνούν κατά περιπτώσεις ακόμη και το 5%.

Αυξήσεις στα επιτόκια

Η έγκριση του νέου δανειακού πακέτου ύψους 130 δισ. ευρώ απομακρύνει το ενδεχόμενο άτακτης χρεοκοπίας και επιστροφής στη δραχμή.

Οι τράπεζες με στόχο να κερδίσουν τους καταθέτες που θα επαναφέρουν τις καταθέσεις στα χαρτοφυλάκιά τους, έχουν δημιουργήσει δελεαστικές προτάσεις στους λογαριασμούς προθεσμίας.

Ενδεικτικές του κλίματος που επικρατεί είναι οι παρακάτω κινήσεις:

- Ελληνική Τράπεζα: Εξάμηνη προθεσμιακή με αύξηση επιτοκίου έως και το 7%

- Προθεσμιακή 8 μηνών από την Εθνική με μπόνους 4,50%

- Millennium: Μέση απόδοση 5,50% με 6μηνη προθεσμιακή

- Emporiki: Ενισχυμένα επιτόκια έως και 5,55% για ποσά από €50.000

Για να συγκρίνετε τα επιτόκια όλων των τραπεζών χρησιμοποιήστε το εργαλείο αναζήτησης του Moneyonline.gr.