A- A+
Βραβείο για το περιβάλλον απέσπασε η Eurobank
Το εθνικό βραβείο EMAS 2009 (Eco-Management and Audit Scheme) για την Ελλάδα απέσπασε η Eurobank EFG, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού θεσμού EMAS Awards που κάθε χρόνο διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, στόχος του θεσμού αυτού είναι να προβληθούν και να επιβραβευθούν οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που ακολουθούν προηγμένες περιβαλλοντικές πολιτικές.

Το θέμα του διαγωνισμού για το 2009 ήταν η Εφοδιαστική Αλυσίδα συμπεριλαμβανομένων των Πράσινων Προμηθειών. Συγκεκριμένα, εξετάστηκαν οι πρακτικές που εφαρμόζουν οι επιχειρήσεις αναφορικά με τον τρόπο που διαχειρίζονται την πολιτική και το «πράσινο» προφίλ των προμηθειών τους αλλά και ευρύτερα τις σχέσεις τους με τους προμηθευτές τους έτσι ώστε να ανταποκρίνονται σε διεθνή πρότυπα «πράσινων πολιτικών».

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 32 εταιρείες από 12 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι εταιρείες αυτές είχαν προεπιλεγεί από τους σχετικούς επίσημους φορείς των χωρών τους στους εθνικούς διαγωνισμούς που προηγήθηκαν του Ευρωπαϊκού.

Η επιλογή για την εκπροσώπηση της Ελλάδας από την Eurobank έγινε από το υπουργείο Περιβάλλοντος. Η Eurobank απέσπασε το Εθνικό Βραβείο στην κατηγορία των μεγάλων οργανισμών.