A- A+
Συνεργασία Visa και Vodafone για πληρωμές με κινητό
Η Vodafone και η Visa ανακοίνωσαν μια παγκόσμια συνεργασία η οποία παρέχει την δυνατότητα στους καταναλωτές να πληρώνουν για αγαθά και υπηρεσίες χρησιμοποιώντας το κινητό τους τηλέφωνο αντί για κέρματα και χαρτονομίσματα.

Οι δύο εταιρίες θα συνεργαστούν για να δημιουργήσουν μια πρόταση υπό το εμπορικό σήμα της Vodafone η οποία θα προσφέρεται σε όλη την πελατειακή βάση της Vodafone που αριθμεί 398 εκατομμύρια χρήστες, σε περισσότερες από 30 χώρες, σε πέντε ηπείρους.

Η πρόταση θα υλοποιηθεί μέσω του εξαιρετικού δικτύου πληρωμών, των προϊόντων και του εμπορικού σήματος της Visa.

Η συνεργασία – η οποία είναι η μεγαλύτερη του είδους μεταξύ ενός παγκόσμιου δικτύου πληρωμών και ενός παρόχου κινητής τηλεφωνίας – συνδυάζει την παγκόσμια εμβέλεια και τεχνογνωσία των δύο εταιριών με σκοπό να παρέχουν την δυνατότητα πληρωμών μέσω Visa στους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο.

Πού θα γίνει η αρχή

Η νέα πρόταση πληρωμών μέσω κινητών της Vodafone η οποία ανακοινώθηκε σε συνεργασία με τη Visa θα βασίζεται σε προπληρωμένους λογαριασμούς Visa και θα προσφέρεται στους καταναλωτές σε συνεργασία με τους οργανισμούς που εκδίδουν κάρτες Visa.

Η υπηρεσία αρχικά θα λανσαριστεί στην Γερμανία, την Ολλανδία, την Ισπανία, την Τουρκία και την Μεγάλη Βρετανία, με την έναρξη του επόμενου οικονομικού έτους. Θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες στο πλαίσιο του παγκόσμιου χαρτοφυλακίου της Vodafone.

Πέρα από τον λογαριασμό με το εμπορικό σήμα της Vodafone που θα διατίθεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού, η Vodafone και η Visa θα συνεργαστούν ώστε να δώσουν τη δυνατότητα στα μέλη της Visa παγκοσμίως να ενεργοποιήσουν την δυνατότητα πληρωμών μέσω κινητών.

Η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή σε όλους τους συνεργάτες των σχετικών κλάδων, συμπεριλαμβανομένων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, εμπόρων λιανικής, μέσων μαζικής μεταφοράς και κοινής ωφέλειας, ώστε να μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους μέσω του καινοτόμου ψηφιακού πορτοφολιού της Vodafone.

Στρατηγική mCommerce της Vodafone

Η συμφωνία αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής mobile commerce της Vodafone, ώστε να παρέχει στους καταναλωτές μία ολοκληρωμένη εναλλακτική λύση μέσω κινητών, σε σχέση με τα μετρητά και τις κάρτες.

Η πλατφόρμα της Vodafone θα είναι ανοιχτή σε όλους τους συνεργάτες στις σχετικές αγορές.

Η Vodafone βρίσκεται σε συζητήσεις με έναν μεγάλο αριθμό παρόχων υπηρεσιών – συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών, εμπόρων, μέσων μαζικής μεταφοράς και κοινής ωφέλειας, διοργανωτές εκδηλώσεων, προγραμματιστές εφαρμογών smartphone και διαφημιστές – ώστε να υιοθετήσουν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών στο πλαίσιο ενός νέου, καινοτόμου ψηφιακού πορτοφολιού της Vodafone.

Το ψηφιακό πορτοφόλι της Vodafone θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία NFC για να στέλνει κρυπτογραφημένα δεδομένα σε μικρή απόσταση ώστε να επιτρέπει ασφαλείς συναλλαγές, με την προστασία των καταναλωτών να διασφαλίζεται με την χρήση της πιο ασφαλούς κάρτας SIM και της τεχνολογίας πληρωμών.

Εκτός από τους λογαριασμούς αποθηκευμένης αξίας, θα εμπεριέχει επίσης και πόντους από προγράμματα επιβράβευσης και δωρο-επιταγές, συμπληρώνοντας ή αντικαθιστώντας τις πλαστικές κάρτες από τα πορτοφόλια των καταναλωτών.

Όλες οι υπηρεσίες κινητού πορτοφολιού της Vodafone – συμπεριλαμβανομένης της υπηρεσίας που ανακοίνωσε η Visa σήμερα – θα είναι συμβατές με τα πρότυπα που επικυρώνονται αυτήν την περίοδο από τον παγκόσμιο φορέα κινητής τηλεφωνίας, GSM.