A- A+
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκληρώθηκε η πώληση της θυγατρικής στην Αυστραλία
Την ολοκλήρωση της πώλησης της θυγατρικής της τράπεζας στην Αυστραλία Bank of Cyprus Australia στην Bendigo and Adelaide Bank, ανακοίνωσε η Τράπεζα Κύπρου έναντι τιμήματος 105 εκατ. ευρώ.

Η πώληση έχει θετική επίδραση 280 εκατ. ευρώ περίπου στα ρευστά διαθέσιμα του Συγκροτήματος, ενώ δημιουργεί θετική επίδραση στους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας.

Συγκεκριμένα, η πώληση έχει θετική συνεισφορά της τάξης των 80 εκατ. ευρώ στο προσωρινό κεφαλαιακό απόθεμα (capital buffer) της Τράπεζας Κύπρου όπως υπολογίστηκε στην Κεφαλαιακή Άσκηση της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών («EBA») και της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου.

Το κέρδος του Συγκροτήματος από την πώληση υπολογίζεται σε περίπου 9 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι στις 31 Δεκεμβρίου 2011, τόσο τα δάνεια όσο και οι καταθέσεις της BOCA ανέρχονταν σε 1,1 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συγκροτήματος ημερομηνίας 16 Δεκεμβρίου 2011, η απόφαση για πώληση της BOCA ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική του Συγκροτήματος για την περαιτέρω κεφαλαιακή ενίσχυσή του και αύξηση των ρευστών διαθεσίμων του.