A- A+
ΗSBC: Το σημαντικότερο τραπεζικό brand στον κόσμο
Η HSBC αναγνωρίστηκε ως το καλύτερο τραπεζικό brand με την υψηλότερη αξία παγκοσμίως, σύμφωνα με την έκθεση του Brand Finance Banking 500, που δημοσιεύθηκε τον Φεβρουάριο.

Συγκεκριμένα, η HSBC κατατάσσεται στην πρώτη θέση παγκοσμίως, από την τρίτη που είχε για το 2011, αντικαθιστώντας τη θέση της με αυτή της Bank of America και αφήνοντας τη Wells Fargo να ακολουθεί στη δεύτερη θέση.

Το Brand Finance που κατατάσσει τις Top 500 τράπεζες για την αξία του brand τους, λαμβάνει υπόψη για την αξιολόγηση στοιχεία όπως η οικονομική θέση, οι επιδόσεις των τραπεζών, καθώς και η δύναμη του brand τους σε όρους μεριδίου αγοράς και κερδοφορίας.

Σε γεωγραφική βάση, οι Ευρωπαϊκές τράπεζες – σε αντίθεση με την HSBC - είχαν τις πιο χαμηλές επιδόσεις, ενώ οι χώρες του BRIC (Βραζιλία, Ρωσσία, Ινδία, Κίνα) κέρδισαν έδαφος, με 7 τράπεζες να περιλαμβάνονται στo top 20 της κατάταξης.

Ο Chris Clark, Group Head of Marketing, HSBC, αφού υπογράμμισε ως βασικούς παράγοντες για τη μεταπήδηση από την τρίτη στην πρώτη θέση τη νέα στρατηγική κατεύθυνση, τη δύναμη και τη συνέπεια της τράπεζας δήλωσε σχετικά:

«Η ανθεκτικότητα του brand μαζί με τη νέα στρατηγική του Ομίλου έχουν κατατάξει την HSBC σε κορυφαία θέση, γεγονός που αντανακλάται και αναγνωρίζεται από τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε το brand και τον Όμιλο» και συνέχισε ευχαριστώντας το προσωπικό και τους managers που εκπροσωπούν το brand καθημερινά και συνέδραμαν σε αυτή τη διάκριση.