A- A+
Πληρωμές με κινητό τηλέφωνο εγκαινιάζει η Visa το 2012 (video)
Την επίσημη εφαρμογή πληρωμών μέσω φορητών συσκευών για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες ανακοίνωσαν η Visa και η Samsung, οι οποίες θα δώσουν τη δυνατότητα στους πελάτες τους να πληρώνουν με το κινητό τους τηλέφωνο.

Η εφαρμογή είναι βασισμένη στην τεχνολογία payWave της Visa, η οποία επιτρέπει τις ανέπαφες πληρωμές στα σημεία πώλησης.

Για να πληρώσουν, οι πελάτες θα πρέπει απλά να κρατήσουν το κινητό τους τηλέφωνο μπροστά από ένα τερματικό αποδοχής ανέπαφων πληρωμών στο κατάστημα.

Για αγορές πάνω από 15 λίρες θα απαιτείται κωδικός πρόσβασης. Η εφαρμογή δίνει επίσης τη δυνατότητα στους πελάτες να ελέγχουν το ιστορικό των συναλλαγών τους και να παρακολουθούν το υπόλοιπο του λογαριασμού τους.

Σύμφωνα με τη Visa, oι ανέπαφες πληρωμές μέσω κινητών παρέχουν την ίδια ασφάλεια όπως όλες οι κάρτες της.

Παρουσίαση στη Βαρκελώνη

Η νέα τεχνολογία θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο Mobile World Congress (Παγκόσμιο Συνέδριο Κινητής Τηλεφωνίας) στην Βαρκελώνη της Ισπανίας, από τις 27 Φεβρουαρίου μέχρι την 1η Μαρτίου.

Κατά τη διάρκεια του συνέδριου θα πραγματοποιηθεί επίδειξη της εφαρμογής στο περίπτερο της Visa, καθώς και στο περίπτερο της Samsung.

Αυτή η κίνηση σηματοδοτεί το πρώτο βήμα στην υλοποίηση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χορηγών των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων με στόχο να φέρουν τις ανέπαφες πληρωμές μέσω κινητών στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της υποστήριξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 στο Λονδίνο.

Δείτε τη διαφήμιση της Visa για τις ανέπαφες πληρωμές