A- A+
Μειώστε το πρόστιμο των αυθαιρέτων κατά 20% με δάνειο – Παράταση έως 30/6 για αιτήσεις
Παράταση έως τις 30 Ιουνίου για την υποβολή αίτησης τακτοποίησης αυθαιρέτων έδωσε η κυβέρνηση. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να μειώσουν το πρόστιμο έως και 20% μέσω των τραπεζικών προϊόντων.

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ
Ολα τα δάνεια για πληρωμές στο δημόσιο
Με την τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων που έληγε στις 28 Φεβρουαρίου, παρατείνεται μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί περί τις 160.000 αιτήσεις τακτοποίησης αυθαιρέτων και έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία περί των 28.000 φακέλων.

Αύξηση των δόσεων στις 48

Το ΥΠΕΚΑ προσπαθεί να κάνει όσο το δυνατόν πιο ελκυστική την ένταξη στη σχετική ρύθμιση, καθώς έως σήμερα ο αριθμός των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί είναι μικρός.

Για το λόγο αυτό προχώρησε πρόσφατα σε αύξηση των δόσεων αποπληρωμής του προστίμου για τα αυθαίρετα, από 36 σε 48.

Με τον τρόπο αυτό διευκολύνονται οι ιδιοκτήτες αυθαίρετων κατοικιών που θέλουν να ενταχθούν στη ρύθμιση τακτοποίησής τους για 30 έτη.

Ρύθμιση με δάνειο και έκπτωση

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να εξασφαλίσουν έκπτωση 20% επί του τέλους των ακινήτων, εφόσον κάνουν χρήση της δυνατότητας εφάπαξ εξόφλησής τους.

Ωστόσο, παράλληλα με την έκπτωση μπορούν να πετύχουν και πληρωμή του προστίμου σε έντοκες ή άτοκες δόσεις, κάνοντας χρήση των δανείων ή των διευκολύνσεων που προσφέρουν οι τράπεζες μέσω των πιστωτικών καρτών.

Στην προκειμένη περίπτωση, το πρόστιμο καταβάλλεται μειωμένο κατά 20% από την τράπεζα στο δημόσιο, και ο ιδιοκτήτης του ακινήτου καταβάλλει την οφειλή σε δόσεις στην τράπεζα με ή χωρίς τόκους ανάλογα με το πρόγραμμα που θα επιλέξει.

Με τις πιστωτικές κάρτες η πληρωμή του προστίμου μπορεί να γίνει έως και σε 6 άτοκες δόσεις, ενώ με τα τραπεζικά δάνεια μπορεί να αποπληρωθεί σε πάρα πολλές έντοκες δόσεις.

Μπορείτε να δείτε όλα τα νέα προϊόντα των τραπεζών ΕΔΩ ή να συγκρίνετε όλα τα φορο-δάνεια με το εργαλείo σύγκρισης επιτοκίων του Moneyonline.gr.