A- A+
Δωρεάν συμβουλές και υποστήριξη σε γυναίκες επιχειρηματίες - Αποκτήστε τον μέντορά σας
Δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη σε γυναίκες που ξεκίνησαν κάποια δραστηριότητα τα τελευταία τέσσερα χρόνια παρέχει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (Σ.Β.Β.Ε.).

Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με τους εταίρους του προγράμματος «Business Mentors» (Μίλητος Αναδυόμενες Τεχνολογίες & Υπηρεσίες, Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών, OLN Learning) προσφέρει ένα δίκτυο υποστήριξης γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Στόχος του είναι να παράσχει σε γυναίκες οι οποίες έχουν πρόσφατα ξεκινήσει επιχειρηματική δραστηριότητα, συμβουλές και καθοδήγηση από έμπειρους μέντορες που είναι και οι ίδιοι εδραιωμένοι και επιτυχημένοι επιχειρηματίες στο χώρο τους.

Που απευθύνεται και τι προσφέρει

Το έργο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Γενικής Διεύθυνσης Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και απευθύνεται σε γυναίκες οι οποίες έχουν δημιουργήσει τα τελευταία 4 χρόνια την επιχείρησή τους και απασχολούν τουλάχιστον 1 εργαζόμενο.

Όσες συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα λάβουν δωρεάν ουσιαστική καθοδήγηση και πρακτικές συμβουλές από ήδη εδραιωμένους επιχειρηματίες (μέντορες), για τη λειτουργία και την ανάπτυξη της επιχείρησής τους, ειδικά σε αυτό το πρώιμο και καθοριστικό στάδιο για τις επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, οι καταξιωμένοι επιχειρηματίες / μέντορες θα παρέχουν υποστήριξη και πρακτικές συμβουλές για θέματα διαχείρισης της γραφειοκρατίας, πρόσβασης μιας επιχείρησης στη χρηματοδότηση, εξωστρέφειας των επιχειρήσεων καθώς επίσης και για πιθανούς επιχειρηματικούς κινδύνους ή προβλήματα που ενδέχεται να συναντήσουν και γενικότερα για την ανάπτυξη των απαραίτητων επιχειρηματικών δεξιοτήτων που απαιτούνται για την επιβίωση και εξέλιξη μιας νέας επιχείρησης με δεδομένη την αρνητική οικονομική συγκυρία.

Η υποβολή των αιτήσεων

Για κάθε μία από τις ενδιαφερόμενες εκπαιδευόμενες επιχειρηματίες θα οριστεί ένας μέντορας και θα οργανωθεί ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης το οποίο σε μεγάλο βαθμό θα εξαρτηθεί από τις συγκεκριμένες ανάγκες της εκπαιδευόμενης επιχείρησης.

Στο πλαίσιο αυτό ο Σ.Β.Β.Ε. προσκαλεί γυναίκες επιχειρηματίες (καθοδηγούμενες) να δηλώσουν συμμετοχή σ’ αυτό το πρόγραμμα καθοδήγησης (mentoring).

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για mentorees (καθοδηγούμενες) ορίζεται στις 29 Φεβρουαρίου 2012. Η διαδικασία προβλέπει τη συμπλήρωση ηλεκτρονικής αίτησης που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του έργου στην ακόλουθη διεύθυνση: //www.businessmentors.gr/%ce%b3%ce%af%ce%bd%ce%b5-mentoree.