A- A+
Probank: Παράταση της αύξησης κεφαλαίου λόγω PSI
Παράταση έως και τις 23 Μαρτίου έδωσε η διοίκηση της Probank στη διαδικασία αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 107 εκατ. ευρώ, λόγω των αβεβαιοτήτων που υπάρχουν από τη μη ολοκλήρωση του PSI.

Η συγκεκριμένη κεφαλαιακή ενίσχυση θα πραγματοποιηθεί με δημόσια προσφορά με την έκδοση 133.333.333 νέων μετοχών ονομαστικής αξίας 0,60 ευρώ και τιμής διάθεσης 0,80 ευρώ ανά μετοχή, με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της τράπεζας, όταν ορίστηκε ως ημερομηνία λήξης η 17/2 υπήρχε η εκτίμηση ότι θα είχαν περατωθεί οι βασικές διαδικασίες, από ελληνικής πλευράς, για την υπογραφή των συμβάσεων για τη λήψη του νέου δανείου και το PSI + και θα είχε αρθεί η αβεβαιότητα που οπωσδήποτε επηρεάζει τις όποιες επενδυτικές αποφάσεις.

Η Probank τονίζει στην ανακοίνωσή της ότι η παράταση θα διευκολύνει τους επενδυτές στην απόφασή τους για συμμετοχή στην αύξηση αφού θα υπάρχουν καλλίτερες συνθήκες και θα έχει μειωθεί η αβεβαιότητα σχετικά με την εξέλιξη των δημοσιοοικονομικών μεγεθών.

Το επικαιροποιημένο χρονοδιάγραμμα

Λόγω των συνθηκών, όπως αυτές δυστυχώς είχαν διαμορφωθεί τις τελευταίες εβδομάδες της αύξησης, το νέο χρονοδιάγραμμα της αύξησης είναι:

  • 20/03/2012 Λήξη περιόδου ανάκλησης δήλωσης άσκησης δικαιώματος προτίμησης και προεγγραφής
  • 23/03/2012 Λήξη περιόδου άσκησης δικαιωμάτων προτίμησης και προεγγραφών
  • 26/03/2012 Έναρξη περιόδου διάθεσης των αδιάθετων
  • 06/04/2012 Λήξη περιόδου διάθεσης των αδιάθετων & πίστωση νέων μετοχών σε δικαιούχους