A- A+
Ρεν: Θέλω ξεκάθαρες δεσμεύσεις – Ρέσλερ: Παραμένουμε επιφυλακτικοί
Τις επιφυλάξεις τους για τη βούληση και τη δυνατότητα της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας να προχωρήσει στην υλοποίηση των δεσμεύσεων του νέου μνημονίου που ψήφισε την Κυριακή η ελληνική βουλή, εξέφρασαν οι Ευρωπαίοι.

Ο εκπρόσωπος της γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ, χαιρέτισε ιδιαιτέρως την ψήφιση των νέων μέτρων εξοικονόμησης χρημάτων, σημειώνοντας ότι καταδεικνύει την καλή θέληση της Ελλάδας να αναλάβει δύσκολες μεταρρυθμίσεις.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι για τη Γερμανία δεν πρόκειται για «εξοικονόμηση για την εξοικονόμηση», αλλά για «απελευθέρωση των παραγωγικών δυνάμεων της Ελλάδας».

Όλι Ρεν: Απαιτητικό το νέο πρόγραμμα

Για καταστροφικές συνέπειες για την ελληνική κοινωνία σε περίπτωση άτακτης χρεοκοπίας έκανε λόγο ο Επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις κ. Ολι Ρεν, ο οποίος χαιρέτισε την ψήφιση του νέου μνημονίου.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπός του σημείωσε ότι περιμένει ξεκάθαρες διαβεβαιώσεις από τα ελληνικά κόμματα για το νέο πακέτο βοήθειας, πριν ξεκινήσουν τις προεκλογικές τους εκστρατείες.

Ο κ. Ρεν από την πλευρά του υπογράμμισε ότι το νέο πρόγραμμα βοήθειας θα είναι ιδιαίτερα απαιτητικό, προσθέτοντας ότι «για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό είναι καλύτερα να δείξουμε την πολιτική βούληση και στην εφαρμογή του νέου προγράμματος».

Ρέσλερ: Όλα εξαρτώνται από την τρόικα

Την επιφυλακτικότητά του για την κατάσταση στην Ελλάδα, παρά την ψήφιση των νέων μέτρων από τη Βουλή εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ.

Όπως είπε, «τώρα όλα εξαρτώνται από αυτό που θα πει η τρόικα για την πρόοδο στην Ελλάδα» τόνισε μιλώντας στη γερμανική δημόσια τηλεόραση.