A- A+
Marfin Laiki: Σεμινάριο για την ανταγωνιστικότητα της Κύπρου στη Μόσχα
Η Κύπρος διατηρεί τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα ως ένα ισχυρό χρηματοπιστωτικό Κέντρο παρά τις παγκόσμιες οικονομικές αντιξοότητες και τον ανταγωνισμό από άλλες χώρες.

Γι αυτό το θέμα διαβεβαιώθηκαν Ρώσοι επενδυτές και επαγγελματίες αυτή την εβδομάδα σε ένα σεμινάριο υψηλού επιπέδου στη Μόσχα, που διοργανώθηκε από κοινού από την Marfin Laiki Bank και την εταιρεία Totalserve Μanagement Ltd.

Aψηφώντας το κρύο (-20 βαθμούς Κελσίου), περισσότεροι από 130 προσκεκλημένοι - δικηγόροι, λογιστές, διαχειριστές πλούτου, τραπεζίτες και άτομα υψηλού εισοδήματος συμμετείχαν στο σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου 2012, στο Ararat Park Hyatt στη Μόσχα.

Με θέμα «Cyprus: The Preferred Gateway for Russian Investments – Rising Above Global Economic Adversity», (Κύπρος: η προτιμότερη επιλογή Ρώσων επενδυτών – διαπρέπει παρά τις παγκόσμιες οικονομικές αντιξοότητες), το σεμινάριο εξέτασε πώς και γιατί η Κύπρος χρησιμοποιείται για εισαγωγές και εξαγωγές επενδύσεων στη Ρωσία και άλλες χώρες της ΚΑΚ.

Τι συζητήθηκε

Μεταξύ των ζητημάτων που αναπτύχθηκαν ήταν η σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου, τα διάφορα μέτρα που έχει λάβει η Κύπρος για να αντιμετωπίσει την παγκόσμια οικονομική κρίση και οι πρόσφατες επιχειρηματικές και διακανονιστικές εξελίξεις μεταξύ των δύο χωρών.

Στο σεμινάριο αναλύθηκε επίσης πώς οι Ρώσοι με υψηλά εισοδήματα θα μπορούσαν να διαχειριστούν καλύτερα τον πλούτο τους.

Κύριοι ομιλητές στο σεμινάριο ήταν ο κ. Μίλτος Μιχαηλάς, Διευθυντής Διεύθυνσης Ομίλου – Διεθνείς Επιχειρήσεις & Ρωσία (ΔΔΟ-ΔΕ&Ρ) της Marfin Laiki Bank, ο κ. Κυριάκος Μιχαηλίδης, Διευθυντής Διεύθυνσης Wealth Management της Marfin Laiki Bank, ο κ. Πέτρος Γ. Οικονομίδης, Πρόεδρος της εταιρείας Totalserve Management και ο κ. Πέτρος Ριαλάς, Σύμβουλος και επικεφαλής του τμήματος Διεθνούς Φορολογικού Προγραμματισμού της Τotalserve.

Στο σεμινάριο μίλησε, επίσης, ο Ανώτερος Διευθυντής του γραφείου Λουξεμβούργου της εταιρείας Totalserve Management κ. Keimpe Reitsma.

Ο πρόξενος της Κύπρου στη Ρωσία, Sevag Avedissian καλωσόρισε τους προσκεκλημένους των δύο εταιρειών και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την μεγάλη προσέλευση.

H Marfin Laiki Bank και η εταιρεία Totalserve Management Ltd είναι ηγετικοί οργανισμοί στον τραπεζικό τομέα, καθώς και στον τομέα παροχής εταιρικών υπηρεσιών αντίστοιχα, στην Κύπρο.