A- A+
2.000 ιδιώτες που χρηματοδοτήθηκαν από την Eurobank πωλούν ρεύμα στη ΔΕΗ
Περισσότεροι από 2.000 πελάτες που έχουν χρηματοδοτηθεί από την Eurobank για την εγκατάσταση οικιακών φωτοβολταϊκών, εισπράττουν έσοδα πωλώντας την ενέργεια που παράγουν στη ΔΕΗ.

Τούτο επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η τράπεζα, η οποία υποστηρίζει ότι έχει κατακτήσει ηγετική θέση στις χρηματοδοτήσεις οικιακών φωτοβολταϊκών συστημάτων σε στέγες κατοικιών.

Ανάλογη είναι η θέση της τράπεζας και στο επιδοτούμενο Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ΄οίκον», καθώς έχει δεχτεί μέχρι σήμερα περισσότερες από 7.000 αιτήσεις, εκ των οποίων έχουν ήδη προεγκριθεί πάνω από 5.500.

Επιπλέον, έως σήμερα η τράπεζα έχει χρηματοδοτήσει 4 στα 10 νοικοκυριά, τα οποία έκαναν χρήση των προγραμμάτων για παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στην κατοικία τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τράπεζας, ο Όμιλος της Eurobank EFG έχει υιοθετήσει ισχυρό περιβαλλοντικό προσανατολισμό σχεδιάζοντας μια ευρεία γκάμα Πράσινων Δανείων Κατοικίας και επιδιώκοντας παράλληλα τη συνεχή βελτίωση του οικολογικού της αποτυπώματος.

«Με τον τρόπο αυτό συμβάλλει αφενός όχι μόνον στην προσπάθεια αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των ελληνικών νοικοκυριών αλλά και στην προσπάθειά τους για εξοικονόμηση ενέργειας και κόστους, συμβάλλοντας παράλληλα και στην προστασία του περιβάλλοντος» καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.