A- A+
Εθνική Τράπεζα: Σημαντικό πιστοποιητικό για τις υπηρεσίες πληροφορικής
Στην πρωτοπορία των Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων κατατάσσεται η Εθνική Τράπεζα μετά την υιοθέτηση του προτύπου ISO/IEC 20000-1:2011 αναφορικά με την παροχή υπηρεσιών πληροφορικής.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το πιστοποιητικό απενεμήθη από την θυγατρική της TUV Nord Γερμανίας, την TUV Hellas, στην Διεύθυνση Λειτουργιών και Υποδομών Πληροφορικής της Εθνικής Τράπεζας για τις προσφερόμενες από την Διεύθυνση αυτή υπηρεσίες πληροφορικής σε θυγατρικές Τράπεζες του ομίλου της Εθνικής.

Κατά την απονομή του πιστοποιητικού στην Διεύθυνση Λειτουργιών και Υποδομών Πληροφορικής της Εθνικής Τράπεζας, ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας TUV Hellas κ. Σ. Πελτέκης υπογράμμισε την σημασία του ISO 20000, που σε διεθνές επίπεδο το κατέχουν λιγότεροι από 650 Οργανισμοί.

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ, κ. Λ. Θεόκλητος και ο Γενικός Διευθυντής Οργάνωσης, Πληροφορικής και Προμηθειών της Τράπεζας και του Ομίλου κ. Γ. Πάσχας συνεχάρησαν τον Βοηθό Γενικό Διευθυντή Πληροφορικής της Τράπεζας και του Ομίλου κ. Ν. Χριστοδούλου και τους συνεργάτες του για την επιτυχή και έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου που οδήγησε στην απονομή του πιστοποιητικού και προέτρεψαν για περισσότερες παρόμοιες επιτυχίες, που αποδεικνύουν το υψηλό επίπεδο και την αξιοπιστία των υπηρεσιών Πληροφορικής, του μεγαλύτερου Τραπεζικού οργανισμού της χώρας και ενός από τους μεγαλύτερους Χρηματοπιστωτικούς Οργανισμούς στην ευρύτερη περιοχή.